Navdih

Zanimivi predlogi za vsakdan, nasveti za zdrav življenski slog, kuharski recepti in trendi ideje.

Velikonočna jajca

Jajca so zagotovo ena izmed jedi brez katerih si težko predstavljamo velikonočne praznike. Veste, kako jih pripraviti, da bodo res slastna? Tu je nekaj trikov kuharskih mojstrov!

Kako spati bolje?

Ne morete zvečer zaspati ali pa se ponoči zbujate in ste zato ves dan utrujeni? Poskusite z naslednjimi petimi strategijami, ki pripomorejo k bolj krepčilnemu spancu.

Maske za pusta hrusta

Še malu, pa bo pust tu! Poskrbite, da bodo vaši najmlajši uživali. Pripravili smo vam nekaj idej za ljubke otroške pustne maske (seveda pa si jih lahko privoščite tudi odrasli), ki jih lahko brez težav na obrazih pričarate, kar sami.

Kaj je 'self-care' in zakaj je blagodejen za počutje

Skrb zase ali po angleško self-care je beseda o kateri se v zadnjem času precej govori. Vse bolj jasno je, da v obremenjujočem vsakdanu pogosto čas, ki bi ga morali nameniti sebi, namenjamo opravkom, zadolžitvam in drugim. Slednje lahko hitro pripelje do izgorelosti, pomanjkanja energije, slabe volje ter celo do tesnobe in simptomov depresije, zato je pomembno, da malce pozornosti sebi namenite vsak dan. Tu je nekaj predlogov, ki jih je pametno vključiti v svojo rutino.

Zelenjavni januar

Sodelujte v globalnem gibanju imenovanem veganuary, ki ljudi po vsem svetu v januarju vabi, da na svojem krožniku meso zamenjajo z rastlinskimi jedmi. Poskusite! Slednje je odlična priložnost, da v svoj jedilnik uvrstite več sadja in zelenjave. Tu sta dva recepta za dober začetek.

4 slastni napitki za praznične dni

Razveselite sebe in svoje z izbranimi napitki, pravšnjimi za praznične dni. Ker pogrejejo telo in duha so odlična priložnost za najrazličnejša druženja ter zdravice.

Ustvarjanje s pomočjo narave

Čas je za razmislek o prazničnem okrasju. Morda lahko letos navdih črpate iz narave ter ustvarite lepe okraske za dom, ki ga bodo krasili vso zimo.

Darila za lepo odišavljen dom

Želite sebi ali svojim bližnjim podariti malce sprostitve in dobrega počutja? Podarite arome, ki čudovito odišavijo dom in blagodejno delujejo na človeško počutje.