Maske za pusta hrusta

Še malu, pa bo pust tu! Poskrbite, da bodo vaši najmlajši uživali. Pripravili smo vam nekaj idej za ljubke otroške pustne maske (seveda pa si jih lahko privoščite tudi odrasli), ki jih lahko brez težav na obrazih pričarate, kar sami.


VESELI ZAJČEK

Za masko veselega zajčka boste potrebovali nekaj bele in roza barve za obraz ter črno črtalo za obrobo oči. Začnite z belo barvo. Na čelu narišite dva ušeska in ju pobarvajte. Nadaljujte z gobčkom in z zobki pod spodnjo ustnico, malce barve pa razmažite tudi po ličkih. Na 'ušeska' nato nanesite nekaj rožnate barve. S črno barvico za oči ali tekočim črtalom obrobite ušeska in zobka, narišite nosek in brke. Z belo barvo naredite nekaj črtic vzdolž noska, dodajte črne poudarke, za piko na i pa lahko zajčice okrasite še z malce bleščic po njihovem izboru.

DRZNI SPIDERMAN

Za masko spretnega človeka-pajka boste potrebovali modro in belo barvo za obraz ter črn tuš ali črtalo za oči. Najprej s črno barvo potegnite črto preko spodnje polovice obraza, da začrtate spodnjo linijo maske. Okoli oči v 'mačji' obliki nanesite belo barvo, preko celotnega obraza, od spodnje črte pa do roba lasišča, pa čim bolj natančno modri odtenek. Ko ste zadovoljni, s črno obrobite oči in med očmi narišite črnega pajka. Izrišite še pajkovo mrežo in vaš mali spiderman je pripravljen na pustne norčije.

FORFOTAVI METULJČEK

Male princeske boso zagotovo vesele živobarvne preobrazbe v pomladnega metulja. Izberite drzno barvo za obraz, denimo rdečo, oranžno ali rumeno. Ker ima metulj dve simetrični krili, si najprej iz papirja izdelajte šablono, postavite jo na obraz in obrišite s črtnim črtalom za oči – tako bo maska bolj simetričnega videza. Notranjost krila pobarvajte z izbranim odtenkom, v kolikor je potrebno popravite obrobo s črno ter na čelo in nosek narišite še tipalke in metuljevo telo.

Barve za ustvarjanje pustnih mask ter druge pripomočke za pusta najdete v trgovini Interspar in prodajalni dm drogerie markt.

Brez slastnega krofa ni pusta hrusta! Pripeljite vesele zajčke, spidermane, metuljčke in druge pustne šeme, v četrtek, 24. februarja med 16.00 in 18.00 po drive-in brezplačen pustni krof na parkirišče Centra Vič.