Ustvarjanje s pomočjo narave

Čas je za razmislek o prazničnem okrasju. Morda lahko letos navdih črpate iz narave ter ustvarite lepe okraske za dom, ki ga bodo krasili vso zimo.

Jesenski venček iz kostanja

Ste že izdelali kdaj venček iz kostanja? Poskusite, prav čudovit je lahko.

S pomočjo vročega lepila na osnovni obroč za venčke prilepite kostanj ter ostale okraske – denimo orehove lupine, želod ali pa kaj drugega, dodajte zimzelene vejice, pa tudi kakšno praznično okrasje se mu poda – nenazadnje je veseli december pred vrati, zato lahko venček iz jesenskih plodov brez težav postane kar adventni lepotec. Postavite ga na pladenj, na sredino denite svečke in uživajte v njegovi naravni lepoti.

OKRASI IZ LISTOV
OKRASI IZ LISTOV

Tla so polna odpadlih listov, ki so zahvaljujoč svojim oblikam in čudovitim jesenskim barvam lahko čudovit okras.

Naberite na vrtu ali na sprehodu najlepše primerke, nato pa jih doma posušite (pri tem jih obtežite s knjigami, da se ne zvijejo). Suhe liste okrasite po navdihu – lepe motive lahko ustvarite s čopičem in malce bele tempere. Tako okrašeni listi so denimo odlična 'sestavina' prazničnih čestitk. Nalepite jih na barven papir, na katerega boste napisali lepe praznične želje za sorodnike in prijatelje.

LJUBKE FIGURICE
LJUBKE FIGURICE

Iz jesenskih plodov – storžkov, kostanja, želoda in žira lahko ustvarite ljubke podobice v katerih bodo še posebej uživali najmlajši.

Z njimi se odpravite v bližnji park ali gozd in naberite čim več 'pripomočkov'. Z njihovo pomočjo ustvarite veselo živalsko druščino, pri tem pa si pomagajte še s kakšnim zobotrebcem in papirjem. Več jih boste izdelali, bolj zabavno bo. Veselo ustvarjanje vam želimo!