Veselo ustvarjanje za praznično razpoloženje

Radi ustvarjate z lastnimi rokami? Izdelajte ljubke čestitke, zanimive okraske za dom in smrečico kar sami!

Čestitke 3 D

Z malce barvnega papirja lahko izdelate ljubke 3-dimenzionalne čestitke. Za osnovo potrebujete nekoliko trši, na pol prepognjen papir. Na notranjo stran napišite čestitko ali kakšno lepo misel, nato pa se lotite naslovnice. Pripravite nekaj belega, črnega in rumenega kolaž papirja ter škarje, lepilo in flomaster. Trakove belega papirja zvijte v tri majhne tulce in jih nalepite na osnovni karton. Oblikujte klobuk in snežakov nos, vse previdno nalepite na naslovnico čestitke in na snežaka narišite še oči in gumbe. Ozadje okrasite po želji, na papir lahko narišete ali nalepite bele zvezdice, izrezane iz papirja.

Darila, ki pričarajo nasmeh, še preden jih odvijete

Zakaj ne bi daril letos zavili na nekoliko drugačen način? Iz običajnih paketkov lahko povsem preprosto pričarate vesele praznične like – medvedke, jelenčke, zajčke, pujske in preostalo živalsko druščino. Kako? Darila zavijte v rjav papir (če niso pravilne oblike, jih pred tem denite v kakšno škatlo), nato pa iz papirja izrežite ušeska, rogove, oči in noske oz. gobčke ter vse skupaj nalepite na pakete. Za piko na i darila povijte z lepim trakom.

Zabavna druščina iz rolic wc-papirja

Kam z rolicami straniščnega papirja? Spremenite jih v zabavno druščino, ki vas bo spravila v dobro voljo vsakič, ko jo boste pogledali. Organizirajte družinsko delavnico, pripravite potreben material (poleg rolic potrebujete še barvice tempera, čopiče, barvni papir, vato, flomastre, škarje in lepilo) ter zavihajte rokave. Rolice prebarvajte s temperami, nanje nalepite okraske in narišite vse podrobnosti. Izdelajte čim več različnih prazničnih likov!

Okraski za smrečico

Si želite smrečico okrasiti z novimi, povsem unikatnimi okraski in se pri tem še zabavati? Izdelajte jih sami. Potrebujete le nekaj tršega papirja ali kartona, flomaster, škarje, vrvico, okraske, ki se valjajo po predalih (tudi kakšni gumbki in podobno pridejo v poštev), ter dobro volje. Domišljiji pustite prosto pot!

Adventni venec iz papirja

Zelo lep praznični venček lahko ustvarite kar iz papirja in svojih … rok. Najprej iz tršega kartona izrežite obroč, ki bo osnova venčka. Vsi člani družine naj v papir nekajkrat obrišejo svoje dlani. Izrežite jih in polovico popršite z belo tempero. Roke nato eno na drugo z malce zamika prilepite na obroč, tako da boste ustvarili venec. Okrasite ga z okraski iz rdečega papirja ali traku ter na notranji strani venčka naredite luknjico ter skoznjo speljite trakec. Venček, ki je simbol družinske povezanosti, obesite na vidno mesto – lahko pa jih izdelate tudi več in jih nanizate po izbranem prostoru.