Joga ob sončnem zahodu

Po dolgem delovnem dnevu je čas, da se odklopimo. Pogosto je to težje, kot se sliši. Mobitel zvoni, prenosnik je vklopljen in misli begajo sem ter tja. Seveda, včasih pač ne gre drugače… Z večerno jogo se lahko odklopimo in pustimo naš vsakdan za sabo. Lahko se umirimo in se odpravimo spat brez stresa in begajočih misli.

Jogo lahko vadimo praktično kjerkoli. Potrebujemo le mir, udobna oblačila in podlago za vadbo. Mir boste morali poiskati sami. Primerna oblačila in podlago za vadbo pa lahko najdete tudi v naših trgovinah Hervis in Interspar.

Roke dvignemo ob straneh navzgor, pokrčimo kolena in zadnjico potisnemo nazaj, torej se usedemo v položaj stola. Nato se vzravnamo in spustimo v predklon.


Opremo se na roke, z nogami stopimo nazaj in se spustimo v joga skleco.


Chaturanga (deska). Roke so ob telesu. Iz sklece tekoče preidemo v desko in položaj navzgor obrnjenega psa. Pri tem iztegnemo roke in dvignemo trup. Nato nadaljujemo v položaj strešice. Boke dvignemo navzgor, roke iztegnjene in hrbet vzravnan. Noge so lahko rahlo pokrčene.


Sedaj iztegnemo levo nogo daleč nazaj, koleno pa približamo nosu. Nogo ponovno iztegnemo ter koleno približamo levemu komolcu. Nogo še enkrat iztegnemo in jo diagonalno približamo desnemu komolcu.

Vrnemo se v položaj strešice in enako ponovimo z desno nogo.


Nogo iztegnemo – koleno k desnemu komolcu. Nogo iztegnemo – koleno diagonalno k levemu komolcu.


Iz položaja strešice z iztegnjeno nogo se spustimo v desko na treh nogah in položaj navzgor obrnjenega psa.


Nato se vrnemo v položaj strešice in skočimo ali stopimo z nogami naprej v sredino začetka blazine.


Dvignemo se v polovični predklon, hrbet naj bo vzravnan. Roke ob straneh dvignemo navzgor. Roke spustimo pred srce – namaste.


Video posnetek opisane vaje si lahko ogledate tudi na našem Facebook ali Instagram profilu.