Joga za prijetnejši dan

Sredi dneva nam pogosto zmanjka energije, takrat je čas, da se napolnimo z novo energijo. Če vam delovni dan dovoli, si vzemite čas zase in si namenite par minut, da napolnite svoje baterije. Kratek odklop preko dneva od vsakdanjih skrbi je motivacija za nove podvige, izboljša produktivnost in preprečuje stres.

Jogo lahko vadimo praktično kjerkoli. Potrebujemo le mir, udobna oblačila in podlago za vadbo. Mir boste morali poiskati sami. Primerna oblačila in podlago za vadbo pa lahko najdete tudi v naših trgovinah Hervis in Interspar.

Usedemo se po turško. Dvignemo roke ob straneh navzgor in se raztegnemo. Z desno roko primemo levo zapestje in rahlo povlečemo. Nato raztegnemo levo stran. Vrnemo se v sredino in ponovimo na drugi strani.

Ponovno se vrnemo v sredino in nadaljujemo položaj orla. Roke damo pred telo, levo roko nad desno, hkrati pa jih pokrčimo in usmerimo navzgor. Tako prepletene roke potisnemo proti stropu, ne da bi jih pri tem razpletli. Enako naredimo z desno roko nad levo.

Odprto srce: Roke prepletemo na hrbtu in dvignemo prsnico.


Roke pustimo prepletene, zaprto pest potegnemo na desno in jo odložimo na boku, glavo nagnemo k desni rami. Enako ponovimo na drugi strani.


Roke iztegnemo nazaj in odpremo srce. Nato roke dvignemo nad glavo. Iz tega položaja se obrnemo na desno in spustimo roke. Obrnemo se vstran in globoko vdihnemo. Izdihnemo, se vrnemo na sredino in ponovimo na levi strani.


Nato se vrnemo na sredino, roke dvignemo ob straneh navzgor in jih spustimo pred srce – namaste.


Video posnetek opisane vaje si lahko ogledate tudi na našem Facebook ali Instagram profilu.