»Tipično za ženske«

sreda, 21. september 2016

»Tipično za ženske«

Ženske smo dokazano nekaj posebnega...

Ženske smo dokazano nekaj posebnega. Smo tako posebne, da imamo v določenih življenskih obdobjih težave, ki so namenjene izključno nam. Mogoče je tako tudi zato, ker bi moški »naše« težave prenašali težje hihi. No, šalo na stran…

»Pogovarjam se s poslovnim partnerjem. O tem in onem…preračunavava, analizirava ponudbe, iščeva rešitve, ko začutim tisto oblivanje, zajame me vročinski val. Joj, kako je to zoprn in neprijeten občutek. Je opazil? Naj se opravičim in grem na stranišče ali naj se začnem »pivnati« kar tu, pred njim?«…ali pa »Sredi noči se zbudim popolnoma mokra. Tako me oblije, da si moram preobleči pižamo. Včasih tudi dvakrat na noč.«…ali pa »Moje razpoloženje niha…ta trenutek se smejim, naslednji trenutek bi se že jokala kot dež. Včasih ponorim za nič, drugič se ne zmenim za nič.«…itn.

Zgodbe z naslovom »Menopavza«. Ne, nisem še čisto tam. Sem pa tam, ko me to že močno zanima. Sem tam, ko se mi zgodi kaj takega, kar bi lahko pripisala tudi temu obdobju v življenju ženske. Tako ali drugače je možno lajšati tegobe menopavze. Med drugim je na voljo veliko naravnih, ekoloških izdelkov, ki so primerni tudi za vegetarijance in vegane.

V Sanolaborju so mi zaupali, kaj priporočajo in po čem ženske rade sežejo…šatavari je divji indijski beluš, ki lajša več vrst ženskih težav. Hladi in pomirja. Jemljejo ga ženske z menstrualnimi težavami, pa tiste v menopavzi, delujejo tudi na večjo plodnost pri ženskah in na produkcijo mleka. Najboljši koreninski deli šatavarija so v kapsulah Pukka wholistic shatavari-holistične šatavari kapsule. Iz Pukkine zakladnice izdelkov je za vzpostavljanje hormonskega ravnovesja priporočljiv čaj Pukka Womankind. Tipično ženski izdelki pa so tudi izdelki Genestin. V liniji Genestin poleg tekočine in kreme za intimno nego najdete tudi tablete Genestin forte. Tudi te so iz naravnih snovi in posnemajo delovanje ženskega spolnega hormona. Vedeti pa je treba, da vsi ti izdelki delujejo na dolgi rok, zato ne gre pričakovati, da se bomo ženske počutile bolje že takoj po zaužitju teh izdelkov. Počakati je treba vsaj mesec dni.

Seveda obstajajo tudi srečnice, pri katerih o tipično ženskih težavah ni ne duha ne sluha. Dvomim, da bom končala v tej skupini. A, da bi se že zdaj s tem prekomerno obremenjevala? Ne. Je pa fajn pomirjujoč občutek, da sem se na tovrstne ženske tegobe že malce pripravila. Tako, čisto mimogrede! ; )

Screen-Shot-2016-09-14-at-09.28.24.png#a

In čisto mimogrede sem v Centru Vič spila tudi tisto svojo kavico in v Neo cafe-ju poskusila njihovo novo ponudbo presnih tortic. Naj živi zdravo in naravno!