Center s poslanstvom

sreda, 28. september 2016

Center s poslanstvom

Teden, sredi katerega smo, nam bo očitno postregel z lepim, sončnim in toplim vremenom.

Teden, sredi katerega smo, nam bo očitno postregel z lepim, sončnim in toplim vremenom. Na prav tak dan sem se odpravila proti Centru.

Najprej me v notranjost zvabi Mladinska knjiga z novostjo…in sicer z retro karticami/razglednicami, ki jih krasijo različne misli. Prav tako so z lepimi in hudomušnimi mislimi opremljene tudi malo večje table, ki lahko krasijo dom…pa »plehnate« škatle za shranjevanje keksov ali kosmičev.

Izdelki iz »retro serije« so super ideja za darilo. Manjšo kartico opremiš z okvirjem in v taki obliki postane trajno in lepo darilo. Ker v bližnji prihodnosti praznuje nekaj mojih dragih prijateljev, je tale novost v MK prišla ob pravem času in kot naročena.

1474989501590.jpg#asset:5618:blog

Razmišljam, da bi tudi sebi podarila eno tako spominsko kartico…želite vedeti kateri napis sem si izbrala? »You are not old, you are retro.« Postavila jo bom na nočno omarico…ali pa kar k ogledalu v kopalnici hihihi.

20160927_200242.jpg#asset:5617:blog

Tudi v Spar-ovi špeceriji sem odkrila novost. Menda bo na voljo za pokušino šele jutri, zato kupim samo en kos (zdajle mi je za to seveda žal). Imenuje se jabolčni povitek. Ja, povitek, ne zavitek. Hecno. No, naj vam zaupam…velikost krofa, vendar oglat, nadev pa kot ena jabolčna marmelada. Ne preveč sladka. Zelo je okusen tale povitek. Oprostite, pojedla sem ga preden sem ga uspela slikat.

Novosti so napolnile praktično vse trgovine v Centru tako, da je tale moj »mali velikan« resnično vreden obiska. A nekaj dela Center še bolj bleščeč in odličen.

To soboto, 1.10. med 8 in 18 uro bo tam ponovno potekalo zbiranje starega papirja. Pa ne samo papirja. Prinesli boste lahko tudi prazne kartuše in ostalo opremo za živali. Odeje, brisače, igračke, posodice itn. Ker na mladih svet stoji, se bo v okviru akcije odvilo tudi predavanje na temo oskrbe živali. No, najmlajši se bodo lahko vključili v delavnico in tam izdelovali igračke za pasje in mačje prijatelje. In nikakršna skrivnost ni, kako lepo pobožajo človeško dušo živali. Naj dosežejo in pobožajo čimveč otroških dušic.

Še mnogo drugega se bo dogajalo to soboto. Prav vse v duhu dobrodelnosti. Celoten izkupček bo namreč pristal tam, kjer se najbolj trudijo za dobrobit živali in jim vsakršna finančna pomoč pride še kako prav. Ker je tudi vremenska napoved lepa, vam zagotovo ne bo žal, če se oglasite na Viču! V centru! V »mojem« Centru! 😀