PISANE VELIKONOČNE TORTICE

Posladkajte se med prazniki s preprostimi mini torticami v pomladnih tonih, ki so pripravljene en, dva, tri in to brez peke.

SESTAVINE ZA PRB. 12 – 14 TORTIC

  • 200 g maslenih piškotov
  • 80 g masla
  • sladkorni okrasi in čokoladna jajčka.


MASLENA KREMA

  • 450 g masla
  • 700 g sladkorja v prahu
  • 4 žlice sladke smetane
  • jedilne barve v različnih odtenkih.


POSTOPEK

  • Pripravite silikonske modelčke za mafine ali za majhne tortice.
  • Piškote zdrobite v drobtine. To lahko storite v električnem mešalniku, če pa ga nimate, piškote denite v vrečko za živila, zaprite jo in piškote nalomite s pomočjo valjarja.
  • Maslo stopite, nato ga prelijte preko piškotnih drobtin in dobro zmešajte, da dobite gosto maso.
  • Maso z žlico denite na dno vsakega modelčka. Dobro jo pritisnite ob dno, da dobite približno centimeter visoko piškotno podlago.
  • Kreme se lotite tako, da maslo stepete z električnim stepalnikom. Postopoma dodajajte sladkor, tako da se vsakič dobro vmeša v maslo.
  • Vlijte še smetano ter stepajte, da dobite lepo gladko kremo.
  • Razdelite jo na štiri dele, v tri kapnite nekaj kapljic jedilne barve v različnih tonih (denimo rdečo, modro in zeleno), da dobite nežne pastelne odtenke, en del pa pustite kar bel.
  • Kreme nadevajte na piškotno dno v poljubnih razmerjih.
  • Belo masleno kremo s pomočjo dresirne vrečke nabrizgajte na tortice, posujte jih z okraski po navdihu (tudi kakšen čokoladno jajce lahko uporabite), nato pa jih postavite v hladilnik, da se dobro strdijo.
  • Pred postrežbo jih previdno 'slecite' iz modelčkov in ponudite.


Vse sestavine za tortice najdete v trgovinah Centra Vič.