Strategije proti dolgočasju za štirimi stenami

Kaj početi doma v času izrednih razmer? Poskusite nekaj novega in zabavnega!

1
Naučite se nekaj novega

Učenje novih reči je lahko zabavno in obenem prijetno. Poleg tega, da se boste zamotili za dalj časa, boste pri tem trenirali tudi vaše možgane, dobro opravljeno delo in zadovoljstvo s samim seboj pa prinaša tudi vse splošno boljše počutje. Kaj novega lahko poskusite? Razmislite, katere so tiste stvari, ki si jih že dolgo želite početi, vendar zanje nikoli nimate časa. Bi morda radi slikali, se naučili risati, fotografirati kot profesionalec, kvačkati, se naučiti novega jezika ali katere koli druge spretnosti? Sedaj je čas, da to storite. Vrsto poučnih videev boste našli na spletu, pomagate pa si lahko tudi s knjižnimi priročniki – spletna trgovina Mladinske knjige z veseljem pričakuje vaš obisk (https://www.emka.si/).

2
Postanite kuharski šef

Je vaša kuharija že dolgo tega zapadla v rutino? Skuhajte nekaj povsem neobičajnega in navdušite za jedilno mizo z novimi okusi. Za navdih 'obiščite' mednarodne kuhinje in poskusite katerega izmed receptov. Vam diši mehiška, tajska, turška, grška ali morda španska hrana? Nakupite vse potrebno v megamarketu Interspar, zavihajte rokave in se prepustite njenim okusom.

3
Pojte in plešite

Prav zares! Petje in ples sta namreč dve aktivnosti, ki odlično sproščata napetost in tesnobo, ob njiju se boste zabavali, nasmejali in za povrh še razmigali. Pripravite karaoke večer za vso družino, plesno tekmovanje ali večer domačih talentov. Svoj nastop skrbno izpilite, nato pa navdušite občinstvo. Dobra volja zagotovljena!

4
Organizirajte tematski filmski večer

Pripravite prigrizke, udobno se namestite in si privoščite pravi filmski maraton. Na voljo imate vrsto odličnih filmov, le izbrati morate temo, ki navdušuje vse prisotne. Družine z otroci bodo uživale v družinskih poslasticah, romantiki v romantičnih komedijah, ljubitelji detektivskih dogodivščin pa v dobrih kriminalkah. Tematski filmski večer lahko posvetite tudi določenemu igralcu ali igralki, zgodovinskem obdobju, najljubšemu režiserju … možnosti je nešteto.

5
Privoščite si SPA doma

Kdaj ste si nazadnje vzeli čas zase? Že dolgo ne? Potem si privoščite dan popolnega razvajanja. Zjutraj si za zajtrk omislite osvežilni smuti, nato naredite nekaj vaj raztezanja ter se za stenami domače kopalnice prepustite popolnem razvajanju. Pripravite si dišečo kopel z mehurčki ali soljo, prižgite svečke in si omislite sproščujočo glasbo. Na obraz in telo nanesite piling, nato se potopite v vodo in kožo obraza nagradite z masko (pa tudi vaši lasje jo bodo veseli). Odličen izbor potrebščin za domačo lepotno nego najdete v prodajalni dm in Sanolabor, pa tudi v megamarketu Interspar. Uživajte!