»Ostro oko«

sreda, 18. januar 2017

»Ostro oko«

Pa so prišli dnevi, ko je človek najraje doma...

Pa so prišli dnevi, ko je človek najraje doma. Ker je tudi najbolj varno. A včasih ne gre drugače in se je na pot treba podati tudi v nadvse neprijaznih vremenskih razmerah.

A pot iz Šiške proti Centru Vič je mačji kašelj v primerjavi z mojo potjo v Sežano in nazaj. Previdnost, zbranost in dobra zimska oprema na avtomobilu pa so najboljša popotnica za varno vožnjo.

Mimogrede, očal za vožnjo (še) ne potrebujem. Kot sem napovedala, opravila sem pregled v Optiki Aleksandra. Prav luštno je bilo na pregledu, pa še izvidi kažejo na to, da se moje oči kar dobro držijo. In, ja…dobim nova očala z najlepšim okvirjem! Juhuhu, komaj čakam, da si jih nadenem! Hvala za prijaznost in strokovnost, pa tudi za potrpljenje, saj je bilo treba moj obisk tudi ovekovečiti…za blog, seveda.

1484685652719.jpg#asset:5932:blog

Ker sem decembra prejela kupon 10% Joker popust na celoten nakup, sem ga v trgovini Spar izkoristila za nakup darila in še nekaterih malenkosti. Kako dolgo sem čakala, da sem se končno lahko z razlogom zapodila med Barbie punčke. Uf, koliko izbire! Moje (pregledane) oči so kar švigale sem ter tja. A naj tisto s črnimi lasmi? Morda z rjavimi? Končno izberem blondinko…taka je bila tudi moja prva »barbi punčka«. Ampak, saj ne more imeti le ene oblekice. In jih res najdem par in najbrž ne boste presenečeni, da sem jo potem na praznovanju prva preoblačila prav jaz. No, Barbie mora biti urejena od nog do glave in seveda je bil neobhoden dodatek k darilu tudi majhna torbica z glavničkom, gumicami, špangicami, ogledalčkom… to sem našla na oddelku z modnimi dodatki za lase. Koliko vsega!

Glede na to, da moramo ponavadi v najkrajšem času postoriti čimveč stvari je res praktično, da v Sparu lahko nabavim tako rojstnodnevno darilo kot »fasungo« za doma. Pa sem si skrajšala še čas za pripravo kosila. Odkrila sem namreč mešanico sestavin za rižoto znamke Spar premium.

1484684941024.jpg#asset:5933:blog

Riž obožujem in ti dve kombinaciji sploh nista slabi. Ena z gobami in ena mediteranska. Še malo obogatim po svojem okusu, solatka in…dober tek! Seveda jih ni čez sveže sestavine, ampak sem ter tja pač ni greh, če si poenostavimo kuho.

Konec koncev enostavno še zdaleč ne pomeni, da ni dobro!!!