»Vonj po otroku«

sreda, 18. maj 2016

»Vonj po otroku«

Kar tradicija je postala, da moj tedenski obhod Centra Vič pričnem s »pavzo«...

Kar tradicija je postala, da moj tedenski obhod Centra Vič pričnem s »pavzo«. Kdo bi si mislil, da mi bo sredi maja še prijal topel čaj. In jaz sem nedolgo nazaj »odkrila« čaj z okusom ingverja.

Ingverja kot začimbo ali celo zelenjavo v kuhinji ne uporabljam. Zaenkrat. Raziskujem in testiram pa njegove zdravilne učinke. In, čeprav sem pri čajih od nekdaj bolj za blage okuse (planinski, kamilica, lipa…), me je ingverjev čaj navdušil. Ugotovila sem, da mi prija, kadar me boli grlo, kadar pokašljujem in mi rahlo pekoča, aromatična tekočina kot en malček »požge« bacilčke. In menda tudi jih.

No, pa tudi v zdravem stanju mi prav prija ta okus in ta vonj…in tako mi ob srebanju čaja pogled uide k izložbenemu oknu trgovine Okaidi & Obaibi in povezava steče v trenutku…tudi čajčki in otročki so namreč neizogibna kombinacija. Ko po dooolgih letih zaidem v trgovino z otroškimi oblačili, sem navdušena nad pestro ponudbo oblačil. Malo pregledam trgovinico in že imam v rokah najmanjšo možno številko mehkih »kavbojk« in mini, mini poletno majčkico. Navdušena za slikat hihi.


Najbrž zato, ker smo mame z daljšim stažem presenečene, da je bil nekoč tako majhen tudi naš in ob tem takoj postanemo sentimentalne. Pa malo odplavam nazaj in pomislim, kako hitro se je obrnil čas in koliko tega se je spremenilo v vseh teh letih. A nekatere stvari v odnosu do otroka za vedno ostanejo iste. Ljubezen in sreča ter na drugi strani skrb in strah. Tudi, ko je odrasel in samostojen. Ne gre drugače, to gre vkup in tako je edino prav. Vse to nas dela ljudi. Čuteče in ljubeče. Če bi bilo po moje, bi bili itak samo taki na tem svetu!


Že res, da za mojega sina v trgovini O & O že nekaj let ni nič dovolj velikega, a na vso srečo imamo v naši žlahti eno frišno, malo punčkico. Sploh ni dvoma, da nujno potrebuje novo pink majčko z bleščečo veternico na sprednji strani. Saj me razumete, kajne? ;)