Narišimo si sonce!

sreda, 11. maj 2016

Narišimo si sonce!

Letošnji mesec maj se, vsaj kar se vremena tiče, očitno ne misli proslaviti.

Letošnji mesec maj se, vsaj kar se vremena tiče, očitno ne misli proslaviti. Ko sem že pospravila toplejše čevlje in si nadela tiste, saj veste, srebrne superstarke, se vreme pokvari in nove čeveljce spet lepo shranim v omaro. Da jih ja ne bi prehitro znucala v slabem vremenu. Sandali? »Jok brate«, v naslednjih dneh še zagotovo ne pridejo v poštev.

A moj obisk Centra Vič ni vezan na vreme. Pravzaprav grem v Center še raje, če je zunaj bolj žalostno vreme. Ko pridem namreč do ustvarjalnega kotička, do Eko art razstave, ki bo na ogled še vse do 15.5., me skoraj na rit vrže…kakšni izdelki iz zamaškov. Pogled na živopisane podobe je krasen in vpliva na moje razpoloženje kot sonce.

Centri združujejo nakupovanje in druženje…klepet ob kavi, kosilu. No, lahko pa si privoščite tudi »osebno generalko«. Če sem nedavno tega na hitro obiskala Manikiro, tokrat nisem mogla mimo Frizerskega salona Dok, ki je prav tako nastanjen v Centru Vič.



Nisem bila prepričana, da bom prišla kar tako na vrsto, a sem imela srečo. No, pa tudi moja frizura je bila definitivno bolj »nakupovalne narave« in je kar klicala po profesionalnih rokah. Prijazna in rosno mlada Petra je bila zgovorna in simpatična. Kratek posvet in namesto zalizanih las nazaj me opremi s kodri, ki pa so nadvse sproščenega videza. Prav urno je zavijala moje lase. Frizurca všečna, jaz pa zadovoljna.


Ženske veste, da so trenutki, ko si jih vzamemo zase, tudi za svoj izgled, pravzaprav ena vrsta terapije. No, morda le ta ni tako močna kot je terapija ljubezni, ampak dene pa hudo dobro.

Še lepši izgled pa človeku daje njegova dobra volja in prijaznost. Ne na desetine perfektnih kodrov, niti odličen make-up, niti nohti po zadnjih smernicah, obleka ali čevlji ne naredijo človeka lepšega kot ga naredi lepega njegov nasmeh.

In zato…če maj skriva sonce, si ga narišimo na naše obraze kar sami in…zažarimo!!!