Uravnoteženost

sreda, 13. januar 2016

Uravnoteženost

Center Vič je ob mojem zadnjem obisku pokazal svoj januarski obraz.

Center Vič je ob mojem zadnjem obisku pokazal svoj januarski obraz. Kljub številnim obiskovalcem je deloval umirjeno. In mi je ta protiutež decembrskemu vzdušju v resnici kar ustrezala. No, tokrat je bila drugačna tudi moja »pavza«. Saj veste, ponavadi si privoščim kufe, tokrat sem si privoščila vročo čokolado. Ja, oprostite, ampak jaz si nisem postavila nobenih novoletnih zaobljub o hujšanju in podobnih »nadlogah«. Pa, četudi bi si jih menda morala hihi. Tako mi šepeta moj šesti čut.

Ampak vse ob svojem času in predvsem, ko in, če se bo za kaj takega odločila moja glava! Za zdaj pa na sladko pregreho pogledam skozi »rožnata očala« in ta mi prišepnejo, da z vročo čokolado pač vzdržujem kile. Se lepo sliši, kajne?

Januar ne bo dolgo umirjen, saj popusti že prežijo na nas iz izložbenih oken in nas vabijo, da pokukamo v trgovine. Najbrž nisem edina »srečnica«, ki se v času razprodaj v trgovini zagotovo najprej zapiči prav v novo kolekcijo. Tudi včeraj se mi je to zgodilo v trgovini Lisca.

Nova kolekcija Cheek mi je seveda takoj padla v oko. Tudi zavoljo prelepe barve. No, v takih primerih si, če denarnica dopušča, privoščim kak kos iz razprodaje in kakšnega iz nove kolekcije...da uravnotežim nakup hihi!

Tista naša notranja uravnoteženost, tisto pravo ravnovesje v nas samih pa je seveda zelo resna stvar. Ker je nujna za ta svet in nujna za nas vse. Bolj kot kdajkoli prej. Preveč grdih in žalostnih zgodb se piše. A to nam ne more in ne sme preprečiti, da bi pisali lepe in vesele zgodbe. Čeprav morda celo slutimo, da popolna zmaga dobrega nad slabim ni več mogoča, se je vseeno vredno potruditi in ustvariti lepo, veselo in srečno zgodbo vsakič, ko se nam za to ponudi priložnost.

Vsaka taka zgodba je uspeh...uspehi pa vodijo do zmage.