Pripravljena na mraz in...

sreda, 20. januar 2016

Pripravljena na mraz in...

Temperature so končno tiste prave zimske, pa naj nam bo to všeč ali ne...

Temperature so končno tiste prave zimske, pa naj nam bo to všeč ali ne. In moj pogled v Centru Vič kar podzavestno uhaja k toplim oblačilom, k topli obutvi in toplim nogavicam.

Tokrat sem se ustavila v trgovini Socks. Uf, kakšna izbira! Zapičila sem se v debelejše hlačne nogavice, ki so izstopale po živih barvah. Menda sem res že prehodila kar dolgo pot življenja, saj v mojih najmlajših letih takih pisanih žab ni bilo. Dobro se spomnim tistih, ki sem jih nosila kot punčka. Bile so rebraste in so se kar hitro začele nabirati na kolenih. Še posebej, če sem v njih izvajala raznorazne akrobacije po dvorišču hihi. Saj ne vem, ampak mislim, da take žabice za otročke celo še obstajajo.


No, pa mi niso v oko padle samo barvaste nogavice. Tudi tople copate sem odkrila. Kot nekakšne uggice za doma. Cenovno pa pomojem cenejše kot kake »prave« copate. Prav nobel izgledajo, kajne? In, če vas doma rado zebe v noge...


In priznam...tudi tokrat sem si privoščila vročo čokolado. Izjemoma s smetano, ki pa je pravzaprav na tako dobri čokoladni osnovi popolnoma odveč. No, in tako sem se malo ogrela in bila pripravljena na mraz. Pripravljena...no, pa je takoj tu asociacija na besedno zvezo »stalna pripravljenost«, ki je v zadnjih dveh, treh tednih med največkrat uporabljenimi besednimi zvezami. In le ta je brez dvoma dobila nek drug in žal popolnoma neprimeren prizvok. Ah, ampak to je že področje, ki nas ravno ne spravlja v dobro voljo, kajne?

Da zaključim moj obisk Centra Vič...kot »navadna« državljanka sem skrbno pospravila račune, ki so mi jih izdali ob tokratnem obisku Centra Vič. Saj človek nikoli ne ve, kaj ga po novem poleg hudega mraza lahko še pričaka zunaj trgovskega centra?! ; )