Poletni utrinki

sreda, 7. september 2016

Poletni utrinki

Tokrat Center Vič obiščem v poznih večernih urah...

Tokrat Center Vič obiščem v poznih večernih urah, med drugim tudi z namenom, da si v trgovini Sanolabor nabavim »hladno-toplo vrečko« večje velikosti, ki je pripravna za lajšanje takih in drugačnih bolečin. Jo je dobro imeti doma, povrh vsega pa imam trenutno tam okoli leve lopatice na obisku enega zelo zlobnega škrata, ki me na vso moč ščipa.

20160906_220510.jpg#asset:5543

V Optiki Aleksandra se ustavim, kjer mi prijazno naravnajo moja sončna očalca, da se mi zdaj še lepše prilegajo. Glej, glej trenutno imajo na voljo dve barvni različici zadnjega modela okroglih Ray Bank.

1473185135508.jpg#asset:5544:maxMobileAp

Grem tudi mimo Lisce, kjer se večinoma bohotijo nove kolekcije spodnjega perila, a na voljo so tudi še kopalke po znižanih cenah.

kopalke_160908_145819.jpg#asset:5545:max

Ko smo že pri kopalkah…v zadnjem času sem prebrala kar nekaj člankov na temo »prepoved sprehajanja v kopalkah po (starih) mestnih jedrih«. No, če mene vprašate, bi to prepovedala tudi v teh parih slovenskih obmorskih krajih. Nedavno tega sem se en konec tedna zadrževala v enem takem. Pojma nimam, zakaj bi v trgovino DM v Portorožu hodili v kopalkah, v to isto trgovino v Centru Vič pa ne. To nikomur ne pade na pamet niti med poletjem. Niti med počitnicami. Si zamislite, da se po Centru Vič sprehajamo in nakupujemo v kopalkah? Saj je poletje in zunaj je vroče in nekateri dopust ali del dopusta preživljamo tudi doma. Kaj neki povzroči to (za moj okus pretirano) ležernost, sproščenost? Morski zrak? V restavracije, ki so sicer neposredno ob plaži prav tako nekateri zelo radi pridejo v kopalkah…moški tudi zgoraj brez. Okej, morda je tako vroče, da si je gospod zamislil, da bo malo prezračil svoje podpazduhe v prijetni senci restavracije. Fajn! Če sediš zraven in, če je dotični še malo skregan z osebno higieno, je res pravi užitek pojesti kosilo v njegovi bližini.

No, ja vsak ima pač svoje poglede na te zadeve. Jaz bi bila za prepoved sprehajanja v kopalkah v obmorskih mestnih jedrih. In nisem ne tečna, ne sitna, še manj obremenjena ali netolerantna. Le mnenja sem, da en red mora bit in »basta«!

Sem slišala, da so k tej tematiki menda v nekem italijanskem kraju pristopili z druge strani…na veliko namreč oglašujejo, da imajo v svojem mestu radi oblečene ljudi. Tako nekako. Prepoved so zapakirali v dobrodošlico, cilj pa je enak. Domiselno, ni kaj. Že res, da so na ta način nekateri prikrajšani za poglede na kaka lepa razgaljena telesa, ampak…plaža je blizu!!! ; )