Maj=ljubezen, radost, sonce!

sreda, 4. maj 2016

Maj=ljubezen, radost, sonce!

Zdaj pa končno upam, da nas vreme ne bo več presenečalo z na glavo obrnjenimi temperaturami...

Zdaj pa končno upam, da nas vreme ne bo več presenečalo z na glavo obrnjenimi temperaturami in vremenskimi razmerami…čeprav nam je seveda vsem jasno, da je za to v veliki meri kriv prav človek.

Kakorkoli, jaz sem se odpravila v Center Vič z namero, da prikličem vreme in razpoloženje, ki bosta primerna letnemu času in mesecu maju. In lej ga zlomka, tudi sonce se je pokazalo in le to ima že tako moč, da se temperatura mimogrede dvigne in je potrebno izbrat lahkotnejša oblačila ter si nadeti sončna očala.

Zato je neobhoden moj postanek v Optiki Aleksandra. Kot mlado dekle praktično nisem imela sončnih očal. Kasneje, ko sem začela voziti avto, sem jih le stežka nosila. Žgečkala so me. In to se mi je zdelo vedno hecno, ker nisem poznala nikogar drugega, ki bi se mu to godilo. Pa sem se navadila tudi na nošenje očal, čeprav je trajalo. Zdaj kljub temu, da jih imam več kot dovolj na zalogi, vedno znova oprezam za novimi modeli.

No, Ray ban-ke aviator so večna klasika, ki so se najbrž najbolj proslavile v filmu Top gun ( ah, Tom Cruise….). Prepričana, da mi ne pašejo (in večina mi jih tudi res ne), sem si na prigovarjanje prijazne optičarke le nadela ene take malo bolj živahne in ugotovila, da bi si z njimi pravzaprav upala hodit naokoli. Fajn tudi, ker za takimi stekli lahko skriješ kak svoj začuden ali celo grd pogled. ; )

Tudi izložbeno okno Zlatarstva Sterle je v stilu meseca maja. Mesec, za katerega se zdi, da je najbolj priljubljen poročni mesec. Kako pestra ponudba poročnih prstanov. Seveda so tudi prstani doživeli svojo preobrazbo od tistega daljnega leta 1993, ko sem se poročila jaz. Poročnega prstana sicer ne nosim (menda to ni kak posebno velik greh, kaj?), je pa skrbno spravljen na varnem. In na vsake toliko preverim, če je še tam…in se vrnem leta nazaj, ko se je zgodilo.



Diamantni prstan iz Zlatarne Sterle

Najbolj se spominjam moje odločitve pred poroko, da na svoji že ne bom prepevala. Večina svatov, kot tudi prijatelji iz ansambla so bili s tem seveda predhodno seznanjeni. No, pa so mojo odločitev spoštovali tako zelo, da sem morala kar sama od sebe na oder in naredila tisto, čemur se pevka in mladoporočenka v eni osebi, povrh vsega pa še v dobri družbi in dobrem vzdušju ne more upreti….in zapoje!

Tudi, če nam jo mesec maj še kaj zagode z vremenom, bo v Centru krasen maj…sploh za najmlajše vse do 15.5. Eko Art bo še naprej razstavljal izdelke iz zamaškov (noro zanimivi in lepi so!), Pika Nogavička pa bo prišla na obisk vsak dan…med tednom ob 17h, v soboto in nedeljo pa ob 10 uri.

Živel mesec maj! : )