Junij

sreda, 1. junij 2016

Junij

Šesti mesec v letu imam rada. Zelo rada.

Šesti mesec v letu imam rada. Zelo rada. To je mesec, ko sem se poročila in mesec, ko se je rodila moja mami. To je tudi mesec, ko sem leta 1988 prvič stala na odru in se predstavila širši Sloveniji, saj so me prvič ujele televizijske kamere.

Od lani ga imam malce raje tudi zato, ker smo prav junija odigrali prve predstave muzikala Mamma mia! Tudi junij v Centru Vič mi je všeč, saj bo živalsko obarvan. 4.6. med 8. in 18. uro bo namreč potekala akcija zbiranja starega papirja za brezdomne živali. Del zbranih sredstev bo Center namenil TNR team Slovenija (projekt veterinarske oskrbe, sterilizacije in kastracije balkanskih psov) in Zavetišču Horjul. In kot smo že navajeni…tudi tokrat bodo otroci lahko ustvarjali iz odpadnih materialov (med 10. in 11. ter med 16. in 17. uro) in izdelali žival po lastnem izboru.


Projekt je spet en takih, ki razveseljuje, ozavešča in vzgaja. V Sloveniji je sicer cel kup društev, ki se ukvarjajo s pomočjo zapuščenim in mučenim živalim. In prav je, da tem, ki nesebično pomagajo, pomagamo tudi mi. Predvsem zato, ker živimo v državi, v kateri je žival še vedno tretirana kot predmet in ne živo bitje. No, s tem se ne strinja veliko ljudi, prav gotovo pa se ne strinja sleherni, ki je imel ali ima ta privilegij, da sobiva s kužkom, muckom…

Verjamem, da bo akcija uspela. Tako kot v tistih časih, ko sem bila še osnovnošolka in so bile akcije zbiranja papirja precej pogoste. Je pa res, da v tistih časih še nismo ločevali odpadkov. Niti ni bilo ne duha ne sluha o avtomobilih na električni pogon. No, pa me je prijetno presenetila nova pridobitev Centra…in to je, drage dame in gospodje, polnilna postaja za avtomobile na električni pogon. In ravno ob mojem obisku Centra, je bila polnilna postaja v uporabi.

Ampak jaz ne bi bila jaz, če ne bi oko vrgla vsaj na kakšno cunjico. Tokrat so me privabile tunike in bluze v Modiani. Po zmernih cenah, med katerimi bi bila marsikatera primerna tudi za kak moj nastop.

Se kdo spomni kavbojk znamke Lee Cooper? To je novost v Modiani…lahke, široke in udobne hlače iz tankega jeansa, karirasta bluzica, pa čisto pravo vintage jeans krilo in še in še.


Ja, v modi oziranje nazaj v preteklost in »oživljanje« modnih kosov izpred let ni nič novega. Saj je tudi sicer v naravi človeka, da se rad ozira nazaj in obuja spomine, ter podoživlja tiste lepše trenutke svojega življenja. In več, ko je za nami prehojenih let, z večjo nostalgijo se oziramo nazaj…ja, ja, skozi leta naberemo precej spominov…da bi le nabrali čimveč lepih tudi danes in jutri! : )