Nazaj v šolo

Kako počitniški urnik zopet zamenjati s šolskim in ponovno vzpostaviti vsakdanjo rutino, ki je prijazna tako do staršev, kot tudi do otrok? Tu je nekaj nepogrešljivih nasvetov.

BOLJ ZGODAJ V POSTELJO

Najverjetneje vaši otroci med počitnicami odhajajo v posteljo kasneje in zjutraj spijo dlje. Da ne bodo prva šolska jutra preveč naporna, s spremembo spalne rutine začnite vsaj teden dni pred prvim šolskim dnem. Vsak dan naj se otroci v posteljo odpravijo 10 do 15 minut prej, pa tudi zbudite jih nekoliko prej. V tednu dni boste čas spanja in jutranje prebujanje postopoma premaknili in šolska jutra bodo bolj mirna in sproščena.

NAMIG: Za dobro voljo lahko nov šolski spalni urnik proslavite z novo, ljubko pižamo.

PIŽAMA IZ FROTIR VELURJA S FOSFORESCENTNIM VZORCEM ZA DEKLICE, OKAIDI; DVODELNA PIŽAMA ZA DEČKA, OKAIDI
USTVARITE SEZNAM

Da se izognete jutranjemu preverjanju in posledično vpitju, ker je vaš otrok ponovno pozabil pripraviti šolsko torbo, copate, malico ali kaj četrtega, skupaj z otrokom izdelajte seznam za večerno in jutranjo rutino. Nanj napišite vse, kar je potrebno opraviti zvečer in zjutraj pred poukom – od pripravljene torbe in copat, do umivanja zob …. Na ta način vam otroka ne bo potrebno kar naprej opominjati, posledično pa se boste tudi jezili manj. Seznam napišite na list, vaš vrtičkar ali šolar naj ga lepo okrasi, potem pa ga obesite na vidno mesto.

NAMIG: Seznam naj bo čimbolj pregleden in zabavno okrašen. Najbolje da uporabite risalni blok in različna pisala, pa tudi kakšna nalepka pride prav.

RISALNI BLOK SPAR CREATIVE A3, 18 LISTNI, SPAR; FLOMASTRI CARIOCA STAMPERELLO Z ŽIGOM, MLADINSKA KNJIGA
PRIPRAVITE KOTIČEK ZA DELO DOMA

Da bo šolsko delo lažje steklo, z otrokom čimprej organizirajta kotiček za domače šolsko delo. Izberite miren del stanovanja, šolarju zagotovite pisalno mizo, ustrezen stol, osvetljavo in vse pripomočke – barvice, svinčnike, pisala, radirke, brisalce, ravnila, koledarček in drugo kar potrebuje za domačo nalogo in učenje. Na ta način bo imel vse, kar potrebuje vedno pri roki, zato ne bo izgubljal dragocenega učnega časa z iskanjem potrebščin.

NAMIG: Otrok naj si izbere potrebščine, ki so mu všeč, motivacija za delo bo tako višja.

ŠOLSKI PLANER KAJ DOGAJA 2022/2023, MLADINSKA KNJIGA; ZVEZEK UČIM SE A5 S POMOŽNO SREDINSKO ČRTO, MLADINSKA KNJIGA; ŠILČEK STAEDTLER NORIS, MLADINSKA KNJIGA; BLOK AJKULEKŠN A4, BAGS&MORE; TERMOVKA HYDRO FLASK KIDS, HERVIS; LONČEK ZA PISALA, BAGS&MORE; PISALO ROLER PENKALOO, BAGS&MORE
ZALOŽITE HLADILNIK

Ker možgančki potrebujejo med šolskim delom več goriva za svoje delovanje, kuhinjsko omarico in hladilnik založite z zdravimi in za delovanje možganov učinkovitimi prigrizki, ki med učenjem pridejo še kako prav. Odlična izbira so oreški in suho sadje ter semena, sadje kot so jabolka, kivi, banane, ananas in pomaranče, jajca (pripravite lahko jajčne mafine ali pa jajca skuhajte na trdo in jih ponudite s kakšno omako, denimo domačim kečapom), sir na polnozrnatem kruhu ali denimo kakovostna bio vroča čokolada.

BIO MEŠANICA SUŠENIH REZIN MANGA, KOKOSA IN ANANASA DMBIO, DM; BIO MEŠANICA BLANŠIRANIH, PRAŽENIH LEŠNIKOV, PRAŽENIH MANDLJEV IN PRAŽENIH INDIJSKIH OREŠČKOV DMBIO, DM; GOURMET ČOKOLADA V PRAHU S KVINOJO JARDIN BIO, BIOTOPIC; REZANO SADJE ANANAS, KIVI IN MELONA, SPAR TO GO, SPAR
PO NOVO GARDEROBO V TRGOVINO OKAIDI

Med 25. 8. in 9. 9. 2022 vas v trgovini Okaidi v Centru Vič čaka prav posebna akcija. Pri nakupu dveh artiklov kolekcije Okaidi vam na cenejšega priznajo 50 odstotkov popusta. Ponudba ne velja za artikle označene z etiketo Good Price Everyday.