Velikonočna poslastica – slastni šejk z ušeski

Želite navdušiti s prav posebno in nekoliko drugačno praznično sladico. Pripravite preprost, a zelo privlačen 'freak' šejk, najnovejši trend, ki je obnorel svet (in vse sladkosnede).

SESTAVINE ZA 4 KOZARCE:

  • 8 kepic jagodnega sladoleda
  • 8 kepic pistacijinega sladoleda
  • 600 ml mleka
  • 4 velike žlice lešnikovega namaza
  • stepena sladka smetana v pršilu
  • vrečka pisanih majhnih čokoladnih jajčk
  • 8 podolgovatih piškotov
  • sladkorni okraski različnih barv
  • čokoladni sirup.

POSTOPEK:

  • V vsak kozarec denite po dve kepici jagodnega in pistacijinega sladoleda.
  • Prelijte s 150 mililitri mleka.
  • Robove kozarca krepko namažite z lešnikovo kremo.
  • V vsak kozarec visoko nabrizgajte stepeno sladko smetano, nato pa se lotite okraševanja.
  • Čokoladna jajčka 'nalepite' na lešnikovo kremo.
  • Po smetani posujte sladkorne okraske in malce čokoladnega sirupa, za piko na i pa vanjo vtaknite še zajčja ušeska, ki ste jih poprej okrasili s sladkornimi okraski. (Pomagajte si z 'lepilom', ki ga dobite, če zmešate limonov sok in sladkor v prahu. Dober tek!