Umetnost obdarovanja

Kako obdariti za praznike in nikoli ne zgrešiti? Pripravili smo vam nekaj praktičnih nasvetov, ki pomagajo reševati zagate prazničnega obdarovanja.

1. RAZMISLITE O TEM, KAJ VAŠEGA OBDARJENCA ZANIMA

Na papir zapišite seznam aktivnosti, ki razveseljujejo tistega, ki ga želite obdariti. Je navdušen športnik, rad bere, morda uživa v negovanju svojega telesa ali pa obožuje modne trende? Poleg aktivnosti zapišite še darilca, ki vam padejo na pamet – seveda ne boste kupili vseh, boste pa s pomočjo seznama veliko lažje našli popolno darilo. Poleg tega bo vaše darilo precej bolj osebno, kar bo obdarjeni osebi dalo vedeti, da ste se še posebej potrudili.

2. RAZMISLITE O TEM, KAJ VAŠ OBDARJENEC POTREBUJE

Ste opazili, da je njegova denarnica dotrajana, da ga vedno zebe v prste ali pa, da so njegovi domači copati videli že boljše čase? Včasih si določenih stvari, ki jih redno uporabljamo, sami ne kupimo, to pa je odlična priložnost za vse tiste, ki nas želijo obdariti. Bodite pozorni na pripomočke in povsem običajne izdelke, ki jih obdarjenec uporablja dnevno. Nič ni namreč lepšega, kot podariti darilo, ki je v uporabi vsak dan.

3. NAJ BO DARILO DOGODIVŠČINA

Bodite kreativni. Ni pomembno le, kaj se skriva v darilu, pomembno je tudi v kakšni embalaži ga podarite. Potrudite se z zavijanjem in okraševanjem, ne pozabite na posvetilo in lepe želje, lahko greste pa tudi korak dlje in pripravite pravo malo presenečenje. V kuverto denimo skrijte navodila, ki bodo obdarjencu pomagala najti skrito darilo, v veliko škatlo zložite več manjših in darilo skrijte v eno izmed njih … Naj bo obdarovanje dogodek že sam po sebi.

4. PERSONALIZIRAJTE!

Najboljše darilo je tisto, ki je pisano na kožo vašemu obdarjencu ter obenem s seboj nosi tudi vaš oseben 'podpis'. Darilo personalizirajte tako, da bo jasno, kdo ga podarja. Sami denimo izdelajte čestitko, napišite posvetilo v verzih ali pa uporabite spretnosti svojih rok – spletite šal, izdelajte domače piškote ali na kakršenkoli drug način darilu vtisnite svoj pečat.

5. PODARITE IZBIRO

Če želite obdarjencu ponuditi popolno izbiro, mu podarite darilne bone. V Centru Vič je na voljo darilni bon Desetak, ki ga lahko obdarjenci unovčijo v vseh prodajalnah ter gostinskih in storitvenih lokalih. Na ta način ne boste podarili le čudovito možnost izbire, pač pa tudi prijetno nakupovalno izkušnjo. Darilni bon Desetak lahko kupite tukaj.