Za lačne kratkohlačnike

S čim nahraniti šolarja, da bodo njegovi možgančki dobili vse, kar potrebujejo? In da za pripravo ne bo šlo preveč časa? Sočne sendviče, polne okusa, ki vračajo voljo do učenja!

VELIKANSKI SOČNEŽ

Potrebujete:

- 5 rezin rženega kruha s sezamovimi semeni
- pest motovilca
- 1 rdečo čebulo
- 1 paradižnik
- 1 paradižnik češnjevec
- 2 rezini suhe salame
- 2 rezini puranje šunke
- 3 rezine mocarele
- 2 lističa topljenega sira
- 1 žličko polnozrnate gorčice.


Priprava:
Paradižnike operite in osušite. Rdečo čebulo olupite, pomočite v mrzlo vodo in obrišite. Paradižnik in čebulo zrežite na kolobarje, češnjevec pa na polovico.


Rženi kruh s sezamom razrežite na rezine ter jih izmenično obložite s kolobarji rdeče čebule in paradižnika, z rezinami domače salame in puranje šunke, z lističi topljenega sira in mocarele ter z motovilcem.


Dodajte še malce polnozrnate gorčice ter okrasite s češnjevim paradižnikom.

TOPLI PANINO

Potrebujete:
- pol francoske štruce
- pol paradižnika
- 4 rezine sira po okusu
- malce peteršilja.


Priprava:
Francosko štruco narežite na kolobarje ter jo obložite s paradižnikom in sirom. Pripravljene sendviče popecite v opekaču, da se kruh dobro zapeče, sir pa začne topiti. Posujte še z nasekljanim peteršiljem.

TOAST S PRŠUTOM, CAMEMBERTOM IN PARADIŽNIKI

Potrebujete:

- 2 toasta
- 1 žličko masla
- 4 rezine pršuta
- 50 g camemberta
- 1 paradižnik
- 1 list zelene solate
- 1 jajce.


Priprava:
Jajce skuhajte v trdo. Solato in paradižnik očistite, operete in osušite. Camembert narežite na ožje rezine. Toast popecite in na tanko namažite z maslom. Obložite z rezinami pršuta, na katerega položite še rezine sira, paradižnik, solato in narezano jajce.

Vse sestavine so na voljo v megamarketu Interspar, če pa sem vam mudi, že pripravljene sendviče najdete tudi v Restavraciji Interspar.