Jesen je prišla…

sreda, 30. september 2020

Jesen je prišla…

Prejšnji teden sem v blogu omenila, kako hitro se lahko vreme obrne, temperature znižajo…in lej ga zlomka. Pretekli konec tedna nas je spremljala že prava, pravcata jesen.

Prejšnji teden sem v blogu omenila, kako hitro se lahko vreme obrne, temperature znižajo…in lej ga zlomka. Pretekli konec tedna nas je spremljala že prava, pravcata jesen. V Sportini so na jesen dobro pripravljeni. Velika je izbira krajših prehodnih bundic v različnih barvah, ki jih odlikujejo tudi lepi detajli.

Svetleče bunkice in perlice imajo nekatere bundice našite na žepih, pri nekaterih pa so dodatek na kapuci.

Trenčkot je železni jesenski »repertoar«, ki ni nikdar iz mode. Nakako tako kot lep, zimzelen napev.😉 Trenčkoti so na voljo v klasični bež barvi, pa v roza, temno modri in črni.

Tudi v Socks-u sem našla nekaj za hladnejše dni. Topli in mehki domači halji. Temno modra je zanj, nežno roza pa zanjo. Topla oblačila pridejo še posebej prav v tem prehodnem obdobju, ko se zunaj brez sonca hitro shladi, kurilna sezona pa se še ni pričela.

Sicer pa je v Socksu nova tudi ženska kolekcija spodnjega perila v krasni zeleni barvi.😊

V Mladinski knjigi sta na policah dve čisto sveži kuharski knjigi. Prva novost je »Slana in sladka drožomanija«, nadaljevanje prve knjige Anite Šumer. Ta prinaša 77 novih receptov, za povrh pa še veliko dodatnih nasvetov in zamisli. Glavno vlogo pa imajo seveda Anitine droži, ki jih je poimenovala Rudl.💪 Druga kuharska novost je knjiga Urške Fartelj z naslovom »220 stopinj poševno«, ki prinaša 120 receptov, s katerimi se avtorica vrača k naravi, k zelenjavi in sadju z domačega vrta. Naravno hrano lahko uživamo čez celo leto. Zadnja novost je knjiga Alenke Kesar »Druga žena«. Knjiga je na moji nočni omarici in trenutno sem nekje na sredini. Do tu sem se že nekajkrat zjokala, pa tudi nasmejala, se zamislila, obudila kak svoj spomin…Alenko je lepo brat. Tudi njenega moža, Kamenka. No, ob branju njegovih knjig se človek večinoma smeji do solz!😆Krasno uglašen duet sta!😍

Od četrtka do sobote bo Center Vič odet v dobrodelnost. 26. akcija zbiranja potrebščin za živali bo letos malce drugačna. V četrtek in petek, 1. in 2.10, lahko obiščete prodajno stojnico v Centru Vič. V soboto, 3.10., pa bo Društvo za zaščito živali Ljubljana pred Centrom Vič veselo vaših prispevkov v obliki hrane in opreme za živali…brisače, rjuhe, prevleke. Čudni in drugačni časi so. Zato so sočutje, prijaznost in pripravljenost pomagati še toliko bolj dobrodošle človeške vrline! ❤️