Blog…vsako sredo…že 5 let!

sreda, 9. oktober 2019

Blog…vsako sredo…že 5 let!

Minulo soboto je pred Centrom Vič potekalo tradicionalno zbiranje starega papirja za pomoč živalim.

Minulo soboto je pred Centrom Vič potekalo tradicionalno zbiranje starega papirja za pomoč živalim. Društvo za zaščito živali je imelo svojo stojnico z različnimi izdelki, ves izkupiček od prodaje ter prostovoljni prispevki pa bodo šli za dober namen. Lepo!

Suha roba iz Ribnice je ponovno dobila sosedo, svojo staro znanko, Vrtnarijo Kocjančič.

263-9.jpg#asset:11904:blog

Sonce je v soboto še posebej lepo obsijalo jesensko cvetje, obstojne trajnice, mačehe, krizanteme…in tako bo do konca oktobra.

263-1.jpg#asset:11905:blog

Gospod Semler mi je zaupal, da je prišel tokrat še bolj dobro založen kot sicer. Predzadnjo soboto je namreč »opravičeno izostal« in ljudje so ga res težko pričakovali. Nekje ob 14.uri, ko sem se oglasila pri Hiši dobrot Semler, je med piškoti še bila izbira, ostali pa sta le še dve prekmurski gibanici - ajdovi s skuto. Ajdova do zdaj ni bila moja prva izbira, a je že moralo nanesti tako, da sem končno probala tudi ajdovo. Vzela sem torej zadnji dve, zmazali smo obe!😊

263-5.jpg#asset:11906:blog

V Restavraciji Interspar sem si privoščila kosilo. Kislo zelje z matevžem…tipično za zimo, ampak jaz bi to lahko jedla sredi poletja!😉 Sicer pa je ponudba v restavraciji zares široka in pestra, jedi pa okusne.

263-4.jpg#asset:11902:blog

Ker sem ravno pri soboti, pa ne smem pozabiti, da ste tudi to soboto, 12.10. vabljeni na viški konec. Med 11. in 15. uro bo pred Centrom Vič potekal Preventivni dan PGD Vič. Potekle bodo gasilske vaje in pri nekaterih se boste lahko preiskusili tudi sami.

Gasilci bodo prikazali simulacije nesreč in kako postopati, prikazali bodo vaje gašenja, reševanja, pa kako varno uporabljati motorno žago, Rdeči križ Ljubljana vam bo predstavil prvo pomoč za otroke in odrasle in temeljne postopke oživljanja. Tudi gasilska trgovina bo, poligon gasilske mladine…in ja, gasilsko vozilo si boste lahko ogledali od blizu. Ja, zanimivo bo, predvsem pa poučno!

V center sem prišla tudi dva dni kasneje, v ponedeljek. Na hitro sem se ustavila v trgovinici Diversity, kjer sem »podlegla« roza ohlapnemu, dolgemu puloverju in šal rutki, ter ostala kar tako oblečena.

Screenshot-2019-10-09-at-09.49.01.png#asset:11907:blog

Nato pa še skok v megamarket Interspar po mini »čokoladno kupolo« in rojstnodnevne svečke. Ker je bil to prazničen ponedeljek! Na ta dan, 7.10. 2014 je namreč izšel moj prvi blog! 💪

263-7.jpg#asset:11908:blog

5 svečk sem upihnila v prijetni družbi, na čelu z vodjo centra go. Nevenko Roš! Hvala za zaupanje in hvala vsem, ki radi prebirate blog!🙏❤️