»V živo«

sreda, 20. april 2016

»V živo«

Ob vsakem mojem obisku Centra Vič me čaka kaj novega...

Ob vsakem mojem obisku Centra Vič me čaka kaj novega. Vedno nova ponudba, akcije, dogodki…in med slednjimi me najbolj navdušuje Centrova skrb za najmlajše in posredno tudi za odrasle.

Le ta ne vključuje le zabavnih igralnih uric, temveč tudi vzgojo in ozaveščanje. Tako bo zabavno in poučno od 19.4. pa vse do 4.5. Odvijal se bo Eko art, v okviru katerega bo potekalo zbiranje plastičnih zamaškov v dobrodelne namene, poleg tega pa še ustvarjanje iz različnih odpadkov, kar bo zagotovo zanimivo. Zaključek 4.5. bo v znamenju Pike Nogavičke, ki je zelo ozaveščena deklica, saj se njena tokratna predstava imenuje »Pika Nogavička ločuje odpadke«. Najboljša pogruntavščina pa je vstopnina, ki jo boste obiskovalci morali »plačati« za to predstavo…le ta bo znašala 1 zamašek…no, lahko pa jih je tudi več. Saj veste, vse bo šlo v dobrodelne namene.

V to, kako zelo pomembni so taki dogodki smo lahko prepričani ob dejstvu, da današnji otroci odraščajo v času razbohotenja tehnologije, v času mobilnih telefonov in najrazličnejših video igric. Skratka, naši otroci ob »buljenju« v take in drugačne ekrane odraščajo, mi odrasli se staramo. Zato so trenutki preživeti drugače tako zelo pomembni. Trenutki »v živo«…predstava, koncert, druženje, igra, pogovor, stisk roke, nasmeh, objem…na vse našteto kljub razvoju in nujnosti novodobne tehnologije nikakor ne smemo pozabiti. Vse našteto mora biti in ostati del našega življenja.

Drži, človek je izumil telefon, televizor, računalnik in še marsikaj kar nam, roko na srce, velikokrat življenje tudi olajša in vam konec koncev ponuja v branje tudi tale blog ali poslušanje mojega CD-ja…a, ko »crkne« telefon, televizor, računalnik…človek ostane človek, ki potrebuje prijatelja, stisk roke, lepo besedo, objem, poljub! In prav je, da si za vse to vzamemo čas tudi takrat, ko telefon dela. Ignorirajmo ga vsaj za tisto urico, ko sedimo s prijateljem na kavi.


Tudi, če nam televizor ponuja perfektno vizualno in zvočno sliko…izklopimo ga sem ter tja in pobegnimo v naravo (tudi naš pasji prijatelj nam bo hvaležen). Uživajmo v njeni prelepi podobi in njenem blagodejnem zvoku!

Četudi nam internet ponuja vrsto informacij, izklopimo ga pravi trenutek in prisluhnimo, kaj nam ima za povedat naš otrok, partner, sorodnik, prijatelj, sosed, sodelavec…!