Naj prevagajo plusi

sreda, 27. januar 2016

Naj prevagajo plusi

Okej, zdaj je jasno kot beli dan...

Okej, zdaj je jasno kot beli dan...ob večernem obisku Centra Vič je moj najnovejši obred postala vroča čokolada. Namesto kave. Sicer bi bil po večerni kavi moj spanec še krajši hihi.

Ob sladkanju gledam igralni kotiček, kjer otrok sicer ni več, izgleda pa vseeno lepo. Pa še vsi srčki okoli mini mizic in stolčkov, pa risbice in podobe iz plastičnih žebljičkov, ki so jih izdelali otroci...tudi sama sem se rada igrala z njimi in že celo večnost jih nisem videla. Lep razgled in lepi spomini ob vsem tem.


In potem se na mojem »pohodu« zgodi, da zagledam v Sportini brezrokavnike in bunde vpadljivih barv. Ni dvoma, katero barvo bom izbrala za slikanje, saj z mojim šalom pač najbolj soupada tale zeleno-citronast brezrokavnik. Spet poprosim za pomoč prijazno trgovko in ji ukradem trenutek časa, da me slika. Prijetno in prav domače se počutim v Centru tako, da me luštne reči kar same najdejo hihi.


Tudi sicer sem rada naravnana tako, da me lepe stvari lahko najdejo. Ali pa jaz njih najdem malo lažje. Ker verjamem v to, da s svojim odnosom, s svojim pogledom na svet, na življenje in nenazadnje s svojo energijo lahko prikličemo nase lepe in manj lepe stvari. Saj vsi poznamo tiste dneve, ko nam gre vse tako lepo od rok...ker smo enostavno dobre volje, pozitivni in optimistični.

Mogoče v resnici dan niti ni brezhiben in se godijo tudi napakice. A mi jih enostavno ne vidimo ali pa se nam ne zdijo tako zelo grozne, da bi nam pokvarile dan. In vsi poznamo tudi take dneve, ko niti omare ne moremo odpret ne, da bi se vanjo butnili- no, morda vam ne, ampak meni se je to že večkrat zgodilo hihi. Da o kakšnih večjih in bolj resnih težavah ne govorim. Saj najdejo vse nas. Tu ni izjem. In ni vedno vse odvisno od nas samih. Na nekatere stvari nimamo vpliva.

A dejstvo je, da težave in probleme rešujemo lažje, če nismo črnogledi. Če se ne vdamo. Če verjamemo! Če v sebi ohranimo tisto zdravo in nujno potrebno mero optimizma. Da gremo dalje. Da gremo naprej!!!