Mavrična nedelja

sreda, 9. november 2016

Mavrična nedelja

Prvič odkar pišem blog za Center Vič, sem se tja odpravila na nedeljo...

Prvič odkar pišem blog za Center Vič, sem se tja odpravila na nedeljo. Na deževno nedeljo. In prva stvar, ki me je pozdravila na poti, je bila mavrica. Prav zares.

V turobnem dnevu se mi niti sanjalo ni, od kod se je vzela. Me je pa takoj spravila v dobro voljo. A tudi v Centru je bilo mavrično. Precejšnja gneča je bila v trgovini Interspar kot tudi po drugih trgovinah, stoli za mizicami kavarnic pa skoraj vsi zasedeni. No, brez skrbi, sem našla svojega, da sem v miru popila kavo.

Ne vem, kako se godi vam, ampak meni včasih šele med obloženimi policami pade na pamet, kaj bom kuhala. Tokrat je bilo že pri zelenjavi jasno, da bom pekla pizzo.

20161106_140753.jpg#asset:5717:blog

Nabavim sestavine in, ker me čas ne priganja, naredim še en krog po trgovini in končam na oddelku igrač, natančneje pri plišastih igračkah. Pri nas doma so še vedno aktualne, saj jih ima rada naša psička Ella.

Zagledam se v pisanega samoroga. Če tale ni v trgovino prišibal direktno iz pravljice! Takoj se v meni prebudi spomin, da sem tudi jaz kot mala punčka imela neko večjo leseno reč, ki jo je stari oče uporabljal za krojenje, oz.risanje okroglin kot so me podučili. Oblike je bil ravno pravšnje, da je z malo moje fantazije postal moj konj. In konj smo mu rekli vsi, z mojim starim atom na čelu. Strokovno pa se takemu »konju« reče krojaško ravnilo, oz. krivuljnik.

Tudi v trgovini Socks je živahno, v izložbenem oknu pa se bohotijo nogavice v številnih barvah in odtenkih. Izbrati primerno barvo glede na ostala oblačila, čevlje je pravzaprav mala malica.

1478626850347.jpg#asset:5716:blog

Sem že skoraj na poti ven, ko me vonj popelje do Restavracije Interspar. Novost je, da lahko pri stojnici ob restavraciji vsak dan, tudi ob nedeljah tam kupite že pečeno ali ocvrto meso in čas za pripravo kosila se v trenutku skrajša. Ni slabo!

Tik ob izhodu iz Centra ugotovim, da sreda 9. 11. ni le dan za moj blog, temveč tudi dan za pregled vida v Optiki Aleksandra. No ja, tudi jaz bom morala kmalu spet preveriti moje »očesne sposobnosti«.

20161106_125300.jpg#asset:5718:blog

In, če so me zunaj pričakala »oguljena« drevesa in sivo, puščobno nebo, je bilo v Centru vse barvito in polno življenja! Odlična protiutež! 😀