Gremo na plažo!

sreda, 29. junij 2016

Gremo na plažo!

Teden je res hitro naokoli in kot bi mignil spet sedim na kufetu v Centru Vič...

Teden je res hitro naokoli in kot bi mignil spet sedim na kufetu v Centru Vič. Kava, ki se bo ob napovedanih poletnih temperaturah kmalu spremenila v ledeno kavo.

Sicer pa vse naokoli po Centru kopalke, brisače, torbe za na plažo…in tunike. Jaz pa sem dobesedno oboževalka tunik.

Takih za na plažo, za na kavo ali za na kosilo, za nakupe ali sprehod…skratka, tunike so zelo priročne in tudi zelo udobne.

Ko sedim in razmišljam, da bo tokratni blog moral biti na temo počitnic, v trgovini Socks ugledam krasno pisano tuniko v kombinaciji z velikim klobukom in torbo, v katero gre vse, kar ženska potrebuje in kar ne potrebuje za poležavanje na plaži.

20160627_171045_160629_083329.jpg#asset:

Tale tunika mi je padla v oči tudi zato, ker mi je všeč, da trgovina, v kateri so specializirani za nogavice, pred poletjem prilagodi ponudbo.

Ljudje smo si različni in taki smo tudi, ko gre za plažo. Jaz sem denimo med tistimi, ki nismo navdušeni nad nudističnimi plažami. Na plažo pridem, kakopak v tuniki, spodaj imam že kopalke, v torbi zaščitne kreme, kako plastenko vode, knjigo, sončna očala in očala za branje, pa seveda brisačo. Pod drugo roko pa kako mehko podlogco, ležalko.

Eh, leta so tu in treba je poskrbet za mehko udobje hihi. No, pa se vrnimo k nudistom. Niti kot mlado dekle, ko bi si to lahko mirno privoščila, nisem marala nudističnih plaž. Golo poležavanje na plaži in plavanje brez kakršnihkoli cunjic še razumem…a nudistični kampi…ne, hvala. Pojma nimam, zakaj je tako fajn tekat po trgovini nag. Ali čakat nag v vrsti za kruh. Ali se nag pripognit, ko potrebuješ nekaj z nižje police. ; ) Pojma nimam, v čem je fora, da na kavi sediš gol. Pa čeprav z brisačo pod tazadnjo. Meni to pač ni »apetitlich«, pa se imam za precej svobodomiselno in neobremenjeno. A se mi zdi precej bolj smiselno, če človeške lastnosti kot so recimo odprtost, svobodomiselnost, neobremenjenost izkazujemo v situacijah, ki so za medčloveške odnose bistveno bolj pomembne.

Kakorkoli že, jaz bom še naprej hodila na plažco v svoji tuniki in se sončila ter plavala v kopalkah. Saj se menda nisem vrgla v stroške zato, da bom vse skupaj imela pospravljeno v torbi! : )