Ženske

Alenka Godec z vodjo Centra Vič, ga. Nevenko Roš.

sreda, 9. marec 2016

Ženske

Ženske v resnici kraljujemo vse dni v letu, vsak dan v mesecu in sleherni dan.

Ženske v resnici kraljujemo vse dni v letu, vsak dan v mesecu in sleherni dan. No, mesec marec pa je mesec, ko nam ženskam namenjajo še malce več pozornosti. Zakaj pa ne?! Sprejmimo jo.

Vloge, ki jo igra v današnji družbi ženska pač ni mogoče spregledati. Tudi moški ne hihi. Tisti, ki pa nepogrešljivo vlogo ženske povrh vsega še ceni in spoštuje pa je moj heroj. Moški kot se šika. A res je tudi, da se moramo v prvi vrsti spoštovati same. Moramo se imeti rade. Moramo skrbeti zase. Se negovati in biti do sebe prijazne. In kot take lažje preskakujemo ovire, ki nam jih postavljajo različne življenske situacije.

Uf, koliko krasnih žensk poznam. In, če pomislim, kakšne ženske so v mojih očeh zmagovalke, potem pomislim kar na nekaj odlik, ki jih imajo. Odlike, ki se pravzaprav najbolj jasno zrcalijo prav v najbolj kritičnih trenutkih. V najtežjih trenutkih. V najbolj žalostnih trenutkih. V trenutkih pomembnih odločitev. Da si zmagovalka, potrebuješ močno in pokončno držo. Moraš biti drzna. Potem pa spet nežna, prijazna, topla, sočutna. Konec koncev je, ne glede na uspehe, ki jih lahko izmerimo, zmagovalka le ženska s tistim pravim ženskim čutom, ki tako lepo pristoji prav vsaki. In zaradi slednjega je lepa navznot in navzven! In edinstvena ter nepogrešljiva!

Takih poznam veliko in taka je tudi gospa, ki vodi Center Vič. Prihajajo iz različnih koncev, gibajo in delujejo v različnih krogih, so mlade in starejše...Neznansko rada jih imam, ker me osrečujejo s svojo energijo, voljo, z besedo, z nasmehom in še marsičem. Vem, da obstajajo tudi drugačne ženske. A take v moje življenje sicer morda zaidejo, ostanejo pa v njem ne.

Pravi moški žensko spoštuje. S spoštovanjem moški v ženski prebudi vse to, kar lahko je in vse, kar lahko daje. Pameten moški se zaveda, da za svoje prave in prav nič težke poteze lahko dobi presneto veliko. Če ji ljubezen in pozornost izkazuje čez celo leto in ji ob Dnevu žena podari še kako rožico, praline ali morda spodnje perilo v modrem, je to le in samo pikica na i! : )