»Šolski utrip«

sreda, 31. avgust 2016

»Šolski utrip«

Zadnji počitniški dan je tu...

Zadnji počitniški dan je tu. Opazim nekaj staršev s svojimi šolarčki, k v naglici nabavljajo še zadnje malenkosti za šolo. Če sem iskrena, prav nič ne pogrešam te »panike« tik pred prvim šolskim dnevom. Ta je vladala, četudi je bilo doma že vse pripravljeno za začetek novega šolskega leta. Novo šolsko leto tako ali drugače vedno znova prinese nov utrip, nov ritem, nove obveznosti, nova pričakovanja.

Prejšnjič sem vam obljubila, da bom moje nove strgane kavbojke ovekovečila takoj, ko jih dam nase. Pa sem jih dala nase za moj obhod Centra. Ne, da bi nameravala, ponovno zavijem v trgovino Diversity. Itak, da mi je padla v oči tale srebrna majica/ tunika, ki sem jo mislila samo pomeriti. A sem na nogah imela srebrne Adidasove superstarke (ja, ja tiste iz Tomas sporta). Res prikladno! Diversity cene pa so tako zelo zmerne, da…nadaljevanja mi najbrž ni treba posebej pisati, kajne? ; )

1472575003536.jpg#asset:5501

No, že res, da je v Centru čutiti »šolski« utrip, a tudi popusti še niso »out«. Včasih, ko že misliš, da nimaš šans dobiti kaj ugodnega, se zgodi prav to. Jaz sem recimo v Modiani naletela na majico, ki je bila znižana za kar 80%. Bele majice brez rokavov rada nosim pod tunikami, ker so nekatere precej prosojne. In evo, dobim eno tako od Betty Barclay za 5 Eurov! Ne morem verjeti! A se mi samo zdi ali me tu v Centru res spremlja ena posebna sreča?! ;)

Pravijo, da je zajtrk pomemben obrok. Obrok, ki ga ne bi smeli preskakovati. Naši šolarji pa še posebej ne. Pa vam bom zaupala en receptek…najbrž ga je kdo izumil in preizkusil že pred mano, pa nič ne de. V bistvu je to slana izpeljanka »pohanih šnit«. Jajca razžvrkljamo v globokem krožniku, dodamo sol, jaz dodam še baziliko, ki da vsemu skupaj tisti pravi okus. V to zmes z obeh strani dobro pomočimo rezine kruha. Lahko je toast, lahko kruh od prejšnjega dne, tudi tele bruschelle s slike niso slaba izbira. Sama za cvrtje uporabim olivno olje, ki je za to kombinacijo odlična izbira. Na, pa se mi že sline cedijo…

20160825_120024.jpg#asset:5504

20160825_120719.jpg#asset:5505

Aja, moj obisk Centra tokrat nisem začinila s kavo…poletje je še tu in k poletju se poda sladoled. Limonin. Njami, dober je bil!

Dragi moji, naj 1. šolski dan mine lepo, predvsem pa nihče od nas ne sme pozabiti, da bodo ceste od jutri naprej zaživele drugače. Pazite nase in na druge!