Zima pisanih barv

sreda, 2. december 2015

Zima pisanih barv

Evo, december je tu. Z njim pa lučke, okraski, kuhano vino in darila.

Evo, december je tu. Z njim pa lučke, okraski, kuhano vino in darila. Letos me še kar ni prijelo, da bi šla v nakupe. Zaenkrat ogledujem, pregledujem, raziskujem...ja, veliko vsega je.

Kot vse okoli nas, se je tudi Center Vič odel v praznično podobo. Pa ne samo to. Center Vič je poln. Poln tudi na tistih mestih, kjer je sicer le »pešpot« mimo izložbenih oken. Zdi se mi, da je še več raznovrstnih stojnic kot lani, ponudba pa zelo raznolika.

Ko razmišljam o darilih in kaj ljudje največkrat kupijo bližnjim, mi najprej na pamet pridejo rokavice, kape, šali. Dodatki za hladne, zimske dni.

Nič ne rečem, to so darilca, ki so uporabna, a po drugi strani tudi precej »zlajnana«. Pa vendar, če so skrbno izbrana, če je barva prava, nimam nič proti hihi.

Tokrat sem v Hervisu svoje oko vrgla na roza, pink barvo. Smučam sicer že nekaj let ne, a se nisem mogla upreti živo rozastim smučarskim rokavicam. Najbrž zato, ker imam namreč doma smučarske rokavice iste firme, a v dolgočasni sivi barvi.

Tudi kape so pisane in živih barv. In meni so še posebej všeč take s cofom, ki imajo ravno zaradi slednjega tisti igriv, otroški pridih. Zakaj pa ne?! In potem spet vržem »uč« na tanko, a toplo bundo ter flis v isti barvi. Gruntam, kako bi jo opisala...barvo namreč...nekakšna pink-vijola, fuksija barva. No, pa saj je slika dovolj zgovorna, kajne? Flis kot darilo za nekoga, ki ga rado zebe...ni boljšega. Če vam prišepnem, da je flis na sliki cenejši od smučarskih rokavic, vas bom celo prepričala, da bi bil to več kot odličen nakup.


Nato se sprehodim še mimo stojnic in dobim kar nekaj idej...tudi med v ličnih steklenih lončkih je krasno darilo. A iz medu je na voljo še cel kup izdelkov. Skratka, letos sem se odločila takole...ne bom kupovala na vrat na nos. Malo si bom ogledala ponudbo, potem pa doma v miru razmislila, kdo je na spisku prejemnikov novoletnih darilc. In k vsakemu imenu dopisala eno ali dve ideji za darilo.

Pri naši bajti že tako ne pretiravamo z darili, če pa bom takole preudarno ravnala, znam prihranit še kakšen dodaten euro. Saj veste, vrednost daril ni v ceni, temveč v ideji in predvsem namenu, s katerim darila podarimo.

Ups, jih podari božiček! ;)