Vaje, vaje in...vaje

sreda, 6. maj 2015

Vaje, vaje in...vaje

Toliko vaj, toliko priprav pa še ne...

Toliko vaj, toliko priprav pa še ne. Ne vem, če sem kdaj v preteklosti imela tako koncentracijo dela, predvsem vaj. Projekt Mamma mia, pri katerem sodelujem...ojoj, naj še kdo reče, da pevke ne delamo. Delamo, delamo, le narava dela je drugačna. Je pa nekaj res...uživam, čeprav je izziv ogromen. Pridejo trenutki, ko me popade, da morda ne bom zmogla, ko imam pomisleke in se sprašujem, ali si bom lahko zapomnila vse detajle, vse besede, vse korake. Bom zelo zadihana, ko bom med plesom tudi pela, itn...Pa me potolažijo ostali, ki sodelujejo, da se jim godi isto. Da je to del procesa pred tako velikim projektom.

Ob vsem študiranju Abbinih pesmi, plesu in igri pa je na vidiku še koncert »S kotički ust navzgor«, ki se bo zgodil naslednji četrtek v Cankarjevem domu. Ploščo, ki je izšla lani decembra bomo končno pospremili z večjim koncertom. Vesela sem, da bo ta koncert pospremil in podprl tudi Center Vič, za katerega danes pišem že 32.blog. Sodelovanje, ki se je rodilo v zadovoljstvo obeh strani.

Moje zadovoljstvo je veliko...ko se pripeljem na Vič, zavijem proti Centru...opa, tam pa velik jumbo plakat, ki napoveduje moj koncert. Lep občutek!

Mislim, da so se me tudi trgovci v Centru že malo navadili. Ko jim hitim razlagati, zakaj me morajo slikat, me pomirijo, da vedo, da je za blog. Na tem mestu bi se rada vsem zahvalila za prijaznost. Pridem še! ; )

Skratka, koncert je pred vrati. Vaje z bendom potekajo, a tu se priprave ne končajo. Letam sem ter tja, telefon bo pregorel, jaz pa ne bom in ne smem! Tudi okoli obleke je vedno nekaj »kolobocij«. No, skrbi vseeno ni. Odkar za moje »nastopaške« obleke skrbi Maja Štamol, sem precej mirna. Le kaj bo zame skrojila tokrat???
A preden izvem to, me čaka še kar nekaj vaj. Da bo zvočna podoba v dvorani odlična. Da bodo poslušalci uživali in dobili od mene in ekipe tisto, kar pričakujejo.

Ker je to najlepši del mojega dela. Biti v isti dvorani z ljudmi, ki me radi poslušajo in 2 uri živijo in dihajo z mano. In jaz z njimi. Pravzaprav še dolgo potem, ko koncert izzveni. Takrat točno vem, čemu so bile namenjene vse vaje.

Komaj čakam 14.5. in 20 uro...ko se bo vse začelo...s kotički ust navzgor!!! : )