Številke za srečo?

sreda, 18. februar 2015

Številke za srečo?

V časih kot so zdaj menda ne poznam nikogar, ki bi se branil dobitka na loteriji.

V časih kot so zdaj menda ne poznam nikogar, ki bi se branil dobitka na loteriji. Nekateri številke vpisujejo redno, nekateri nikoli.

Obstajamo pa tisti, ki igramo priložnostno, sem ter tja, ko gremo slučajno mimo okenca, kjer lahko vplačamo loterijski listek. Ja, včasih tudi jaz nekaj eurčkov namenim za to. Nič bat, še nikoli nisem nič zadela, ampak že mora bit tako. Kaj pa bi se zgodilo, če bi res zadela kako res bajno vsoto? Vsi sanjamo in prekipevamo od idej, kam bi z denarjem in za kaj bi ga porabili. Ko pa razmišljam o tistih najbolj gromozanskih cifrah, me obenem napadejo dvomi. Bi se znala spopasti z veliko količino denarja? Bi znala ohraniti trezno glavo? Bi bila srečna?

Ah, kaj pa vem...zdi se mi, da je meni namenjeno vse kaj drugega.

Prepevam! In dogaja se, da s tem ne razveseljujem samo sebe, temveč tudi druge. A lahko kaj zasenči gospo v publiki, ki zaradi mojih pesmi in mojega prepevanja od sreče toči solze?

Imam prijatelje! Take ta prave, iz različnih obdobij in iz različnih krogov.

Imam svojo Ello! O ja, o kužkih bi vam lahko govorila ure in ure. In se ob tem kar topila, a to je tema za poseben blog!

In imam svojo družino, svoje najbližje! Kako bi lahko karkoli zasenčilo tisti občutek, ko se peljem sama domov in me v prsih prijetno stisne, ko pomislim na moje doma?!

Ja, vse to in še kaj podobnega formata je tisto, kar v meni vzbuja posebne občutke sreče, zadovoljstva, veselja.

Najbrž bom tudi v Centru Vič še kdaj vplačala loterijski listek. Pa ne zato, ker bi v številkah iskala srečo! Bolj iz radovednosti. Tudi te mi ne manjka hihi. In verjamem, da še zdaleč nisem edina. No, če bo kdo od nas kdaj zadel kak zmeren dobitek, bomo že vedeli kam z denarjem, kajne? Če pa bo dobitek XXL...v tem primeru pa le po pameti!

Sicer pa vsi vemo, da je sreča na voljo marsikje in v vseh mogočih oblikah.