Ste za hece?

Slika: Urška Košir

sreda, 1. april 2015

Ste za hece?

1.april ... Dan norcev!

1.april ... Dan norcev! Ampak ne tistih, ki »svinjajo« po tem svetu z grdobijami, temveč tistih, ki so za hece.

Ta dan imamo vsi »dovoljenje«, da koga naplahtamo. Ampak lepo vas prosim, samo črnega humorja ne. Ker to pa zna mene iz tira vržt. Da me recimo pokliče kdo od bližnjih in reče, da je imel karambol. Ali pa, da je na urgenci ali kaj podobnega. So stvari, iz katerih se ne gre norca brit, sploh pa v teh časih, ko smo vsi malo bolj pod pritiskom in razrahljanih živčkov. Torej, naj bo kaj nežnega. Kot na primer... grem v Centru Vič na kavo, pa mi jo natakar zaračuna 10 EUR. KAJ??? Ne, saj ne, samo 1. april je. Juhuhu! Sama 1. april povezujem z zabavnimi ter domiselnimi majhnimi lažmi, šalami... No, in lahko rečem, da sem za šale precej dovzetna. Le žaljive ne smejo biti. Rada imam tudi tiste na moj račun, pa tudi sama se najraje pošalim na svoj račun.

Ampak ljudje imamo tako različen okus za šale. Ne vem, kako je z vami, ampak meni se je že nekajkrat zgodilo, da sem se pošalila, pa so me precej zabuljeno gledali. Kot, da šala ni del njihovega življenja.

Pišuka, ampak, če se človek ne zna nasmejat in, če se vsaj vsake toliko ne nasmeji do solz, potem je pa to tudi en dolgčas.

Sem v obdobju, ko so pred mano pomembni in veliki izzivi. In ravno pri najbolj resnih in težkih izzivih se znam najbolj nasmejat. Recimo na plesnih vajah za Mamma mio...presneto resna stvar, ob kateri so mi tudi že solze tekle! Ker včasih res izgledam štorasto in dobim občutek, da imam dve levi nogi. Pa je to kar neke vrste dobra sprostitev. Itak se zavedam, da je treba grizti naprej, delati, vaditi...in občasen smeh zagotovo ne zmanjša kvalitete dela.

Nasploh je krasno, če se znamo pošaliti,pohecati, če se znamo (na)smejat. Saj veste, kaj pravijo....ljudje smo edina bitja na zemlji, ki se smejemo. Zato se ne upirajmo in bodimo čimvečkrat s kotički ust navzgor. Izkoristimo vsako priložnost. Zame so nasmejani ljudje najlepši ljudje na tem svetu! : )