Sprehod z Ello: računalnik

sreda, 14. januar 2015

Sprehod z Ello: računalnik

Časi se spreminjajo in to vedno hitreje. Si zamislite, da bi bili brez računalnika?

Časi se spreminjajo in to vedno hitreje. Si zamislite, da bi bili brez računalnika? To je praktično nemogoče, saj bi popolnoma izpadli iz igre, ne bi bilo več informacij, komunikacije.

A bi nas tudi slabe novice našle kasneje. A žal se toku življenja ne moremo izogniti. Tudi sama sem bolj iz starih časov, ko so vladali stacionarni telefoni, igrali so kasetofoni in pisali smo razglednice, čestitke, pisma. Na roke! Zdaj je naš papir računalnik.Tudi moj. Pišem svoj blog, imam svoj uradni Facebook profil, ki ga moram vsakodnevno opremljat z novicami. In oboje delam z velikim veseljem. Komuniciram preko mobilnega telefona in maila, novice pa preberem kar na internetu.

In v računalnik ne gledam več brez očal. Ponoven obisk optika bo kmalu na dnevnem redu, saj se črke na mojem računalniku kar naprej večajo. Morda pa bom to naredila naslednjič kar v Centru Vič, v Optiki Aleksandra, kjer ponujajo tudi posebne ugodnosti. Tudi ostale trgovine v centru ponujajo ugodne nakupe, saj so razprodaje na višku. In, če kakšnih oznak ne morem spregledati, so to procenti, ki kukajo iz vsakega izložbenega okna hihi. Brez očal!

In potem je na vrsti popolno nasprotje, protiutež vsej moderni tehnologiji. In za to poskrbi naša psička Ella. Kuža življenje obogati s svojo iskreno ljubeznijo in privrženostjo! In kar ni nepomembno, dobesedno odvleče te od računalnika.

Ven, na zrak, na sonce, na sprehod, kjer se jaz tako rada odklopim, prevetrim svoje misli in preprosto samo uživam ob pogledu na zadovoljno pasjo prijateljico.

In tudi ta prijateljica se po ali med sprehodom zelo rada ustavi z mano na dopoldanski kavi. Kava je moj užitek, Ellin užitek pa je tisti priboljšek, ki je nujen ob najinem postanku. Ja, če v življenju najdeš pravo ravnovesje, si kar zmagovalec.

Ostanite tudi vi v pravem ravnovesju do naslednje srede!