Slovensko

sreda, 1. julij 2015

Slovensko

V prejšnjem blogu sem se dotaknila slovenske muzike. In tudi danes bom ostala pri oznaki »slovensko«.

V prejšnjem blogu sem se dotaknila slovenske muzike. In tudi danes bom ostala pri oznaki »slovensko«. Rada imam našo deželo, rada imam mesto, v katerem sem rojena in v katerem živim. In najbolj vesela sem, ko lahko pohvalim nekaj, kar je slovensko.

Ne zanikam, v hladilniku imam tudi tuje proizvode, v omari imam kose tujih proizvajalcev, kupim CD plošček tujega izvajalca.. a, ko mi v roke pride nekaj dobrega in slovenskega, to pohvalim še malo bolj naglas! No, lahko začnem kar pri mojih oblekah za nastope...te mi od nekdaj kreirajo in šivajo slovenski kreatorji. Ne samo, da se lahko kosajo s tujimi, tudi cenovno so bolj »usklajeni« s honorarji slovenskih glasbenikov.

Maja Štamol se ubada z mojimi oblekami za nastope že kar nekaj let. Z vsako posebej od začetka do konca, za določeno priložnost in seveda prilagojeno na mojo postavo, na moja leta, na mojo podobo, ki jo predstavljam v javnosti. In, če se v obleki dobro počutim, potem je to to.

Nakit, ki ga izdeluje Tina Vehovar sem odkrila po naključju...bila sem v bližini Križank in njeno izložbeno okno me je takoj pritegnilo. Ni bilo dvoma, da bom na nastopih in zasebno rada nosila marsikateri njen kos nakita. In prav danes je na plano lansirala novo linijo nakita »Nasmeh«. Vas spominja na naslov moje plošče S kotički usta navzgor? Ja, s Tino sva združili moči!

Ali pa recimo Kozmetika Afrodita...prvič sem se srečala z ekipo naše kozmetike na izboru za Femme fatale. Vse od takrat se rada udeležim njihovih predstavitev novih izdelkov. Rada jih preizkušam in uporabljam.

Zase vem, da mi veliko pomeni, če sem s tistimi, s katerimi sodelujem poslovno, tudi karakterno na isti valovni dolžini. Da se začutimo, da se razumemo. To so vezi, ki trajajo in rodijo marsikaj dobrega, lepega!

Veliko kvalitetnih stvari ponujajo slovenski proizvajalci in ni jih malo. In prav je, da dobijo svoje mesto in priznanje!

V Centru Vič tako od tistih uspešnih slovenskih podjetij pade v oči trgovina Kopitarne. Udobno, zdravo, modno. Za na oder sicer še vedno prisegam na petke, zasebno pa definitivno na udobje! Pa tudi trgovina Lisca je našla svoje mesto v Centru Vič...lepo!


Naše zavedanje o dobrih slovenskih stvareh se krepi...poglejte, prihajajo restavracije s slovensko ponudbo jedi, v katerih vrtijo izključno slovensko glasbo. In ne samo to...zdi se tudi, da je ljudem to všeč, da si ljudje to želijo, da imajo ljudje to radi. In točno to vodi k zgodbam o uspehu!