Pozitiva:negativa = 1 : 0 ali 0 : 1?

Foto: Boštjan Tacol

sreda, 18. marec 2015

Pozitiva:negativa = 1 : 0 ali 0 : 1?

Živimo v času resničnostnih šovov. Takih in drugačnih.

Živimo v času resničnostnih šovov. Takih in drugačnih. Tistih, ki jih nihče ne gleda, a imajo presneto visoko gledanost.

Razumem tiste z razvedrilno noto, med katerimi so tudi glasbeni, ki so mi kot pevki še najbolj pisani na kožo. Ne vem pa, kakšen je namen šovov, ki bazirajo skoraj izključno na prepirih, podtikanjih, obrekovanjih, spletkah in na takih ali drugačnih »izpadih«.... Profili takih šovov so očitno odraz časa, v katerem živimo.

A tudi jaz, pevka A.G. imam svoje resničnostne šove. Med njimi so tudi taki, ki nimajo ne gledalcev ne poslušalcev, so pa zame neprecenljivi ter me navdihujejo in osrečujejo.

Ko recimo pohajkujem po Centru Vič in me ustavi starejša gospa, mi stisne roko, me objame in si izmenjava nekaj prijaznih besed.

Ko dobim maile, v katerem se mi ljudje zahvaljujejo za lepe pesmi ali kak koncert, na katerem so bili in jih je navdušil. Ko mi sporočijo, da jih moje pesmi spravijo v dobro voljo in jim olajšajo kak težak trenutek. Ko po koncertu pride do mene gospa in mi pove, da je bil koncert zelo lep, a naporen...ker je med koncertom veliko jokala. Od lepega. Ko prebiram svoj uradni FB profil in kar požiram vse prijazne komentarje. Res!

Lahko si mislite, kako lep resničnostni šov je tisti, ki ga delim z ljudmi na koncertu. Ko stojim na odru in vem, da so takrat z mano ljudje, ki me radi poslušajo. In takrat iz sebe izvlečem najboljše, kar premorem. Ker ne želim tem ljudem dati nič manj kot dajejo oni meni! Se vam zdi vse skupaj presluzavo? Upam, da ne!

Veste, življenja ne vidim vedno skozi rožnata očala. Tudi meni se godijo žalostne stvari, tudi jaz sem kdaj razočarana, žalostna, prizadeta, utrujena. In si mislim svoje. Imam svoje kritično mnenje, ki ga sem ter tja tudi izrazim. Še najraje povem / napišem kaj v imenu tistih, ki tega sami ne (z)morejo narediti. Iskreno in z naboljšimi nameni sem njihov glas! Ljudje smo različni. Nekateri se futramo ali pa se vsaj trudimo futrat s pozitivo, drugi se futrajo z negativo.

Če kdaj, bi se morali ravno v teh časih vsi zavedati, da ta svet izgublja svojo lepoto predvsem zato, ker je na njem vedno manj prijaznosti, strpnosti in spoštovanja!