O dobrodelnosti...na kratko

sreda, 14. oktober 2015

O dobrodelnosti...na kratko

Vsesplošno gledano drži, da smo Slovenci dobrodelen narod.

Vsesplošno gledano drži, da smo Slovenci dobrodelen narod. Dobrodelni koncerti, akcije v okviru medijskih hiš, dobrodelnih ustanov, posamezniki...tudi velik nakupovalni center kot je Center Vič se loti marsikatere dobrodelne akcije!

Dobrodelnost in znane osebe so zgodba zase. Se bom kar prištela k znanim slovenskim pevkam, ker sicer ne bom mogla spisati tega bloga. ;) Vsakodnevno prebiram in gledam neznosno žalostne zgodbe ljudi, živali. In res je, da bi vsakodnevno na svojem uradnem FB profilu lahko objavila in delila ne le ene, temveč več žalostnih zgodb in prošenj za pomoč, pa slike, ki jih sočuten človek težko gleda. In potem pridem do točke, ko se moram odločiti.

Ali bom ljudi, ki spremljajo uradni FB profil pevke obveščala le o grozotah in o prošnjah za pomoč, ali bom to naredila občasno po svoji lastni presoji in na svoj način. Prav je in to tudi želim, da se kot javna oseba angažiram pri dobrih dejanjih, pri ozaveščanju, opozarjanju na krivice, krutosti, zlorabe. Ne zaradi samopromocije, kar je večkrat slišan očitek, temveč zato, ker sem kot znana oseba preko medijev pač lahko glasnejša.

En človek ne more pomagati vsem, zato mora izbrati. Dobrodošel mora biti vsak, ki pomaga komurkoli in na kakršenkoli način.

Noben človek ne bi smel imeti slabe vesti, ker je pomagal tem, ne pa tudi onim...ker je pomagal kužku, ne pa človeku...ker je prepeval dobrodelno tu in ne tam.

Slabo bi se morali počutiti tisti, ki ne pomagajo nikoli. Očitki in neprimerne pripombe znanim v povezavi z dobrodelnostjo me spravijo v slabo voljo, tudi razjezijo, predvsem pa razžalostijo. Kar se Facebooka tiče, se tako najraje in precej pogosto »fočkam« na nekaterih FB profilih organizacij, ustanov, društev, ki so usmerjeni izključno v dobro dela in jim tam izražam podporo in spoštovanje!

Tisto nekaj mojih čisto osebnih malih dobrih del, donacij pa rada izpeljem potiho. Ne razglašam jih naokoli. Zavedam se, da niso ne vem kaj, ampak saj tudi honorarji znanih slovenskih pevcev niso ne vem kaj v primerjavi z bolj kot tudi manj znanimi tujimi glasbeniki.

Skratka, biti znan na Slovenskem ni ravno kakšna posebej prestižna in spoštovana vloga in najbrž ima tudi zato dobrodelnost v povezavi z znanimi popolnoma po nepotrebnem kdaj pa kdaj tudi grenak priokus.