NN

sreda, 27. maj 2015

NN

Hja, danes sem se odločila, da svoj blog izjemoma posvetim anonimnim komentatorjem.

Hja, danes sem se odločila, da svoj blog izjemoma posvetim anonimnim komentatorjem. Pravzaprav trem. Oni so radi anonimni. In v trenutku, ko postanejo anonimni, postanejo tudi neznosno primitivni, zlobni in žaljivi. Ker ne razumejo osnove civiliziranega komuniciranja. Oni razumejo le to, da so dobili pravico do komentiranja...in tega jim ne bo vzel nihče!!!

Opa, dragi moji NN-ji, do komentiranja že imate pravico, a ne do kakršnegakoli. To bi vedeli, če bi morda na spletu, kjer »vladate« prebrali pravilnik o komentiranju. Ker pravilniki obstajajo. Saj ta ni tam samo zaradi lepšega? Ali pač? No, saj obstajajo tudi moderatorji. Ampak kaj, ko tolikokrat »spregledajo« sporne in neprimerne komentarje. Pa komentarji ostanejo tam, četudi niso v skladu s pravilnikom. In karavana anonimnežev tepta naprej. Brez omejitev in brez sramu!!!

1. No, recimo, da je moja prva »oboževalka« NN1.Ta si res privošči žaljive komentarje. Čudi se, zakaj še vedno prepevam? Bog ve, ali bi bila NN1 res zadovoljna, če bi jaz nehala prepevat ali bi si ob novici, da sem nehala morda za mene želela še kak bolj rigorozen ukrep? Pa zanima jo, od česa živim? No, ja ravno kopam se ne v denarju, se pa trudim in dolgoletni trud se obrestuje, ker me naročniki večkrat angažirajo. Za prepevat namreč. Potem pa nekaj zaslužim in nad tem se ne gre pritoževati. Ampak hvala za »skrb«. Pa smilim se ji, ker nikakor ne dojamem, da je konec in še kar upam...in glej ga zlomka, dobila sem ponudbo za vlogo v Mamma mii. To je muzikal, a veš NN1? Oprosti no, sprejela sem ponudbo, ampak tebi muzikala res ni treba prit gledat.

2. Drugi »oboževalec« je recimo »NN2«. Tudi zelo nesramen. No, ta pa me pošilja iz države, ker me tu ne bo nihče pogrešal. Nihče? In to mu lahko verjamem, še napiše! Ah, kaj pa vem...nekaj pa jih je, ki bi me pogrešali. Ampak tistih NN2 ne pozna! Kot ne pozna mene! Ampak kaj to tebe briga, a ne NN2? Aja, pa videl me je peti v enem majhnem baru, kjer je bila gužva, ker se je cca.15 pijančkov gnetlo ob šanku. In jaz spadam točno v tak bar, ne pa v kako nobel dvorano! »Kdo pa misliš, da si?«... še doda. Ostanem brez besed!

3. No, pa naj bo tretji «NN3«. Ta je bolj civiliziran kot prejšnja dva in morda ga niti ne bi izbrala, a mu gredo moje priredbe slovenskih pesmi tako zelo na živce, da mu moram odgovorit, zato upam, da najde vsaj tale dogovor, da ne bo še kar naprej živel v nevednosti- jaz sem rada prijazna, rada ljudem razložim, če kaj ne razumejo, če jih kaj zanima...torej, zanima ga, zakaj mi nihče ne pove, da so moje priredbe slovenskih pesmi popolnoma ponesrečene. Ne, v obraz mi tega res še ni nihče povedal, pa tudi kakega efekta ne bi bilo. Plošči sta tu. Posneti z dovoljenjem avtorjev. Kaj pa vem... tudi, če bi mi kdo to povedal v obraz ali pa, ko preberem kakšno kritiko na priredbe (ki seveda obstajajo, saj ne morejo bit priredbe všeč vsem), mi skozi glavo šinejo prodajne številke obeh albumov...niso male. Res ne! Oba spadata med najbolj prodajna albuma v Sloveniji . Tam nekje 20.000 Slovencev ima enega ali pa celo oba albuma. Uf, to so bili časi!!! In vidiš NN3, potem morda razumeš, da na kritiziranje mojih priredb lahko zamahnem z roko in veselo odhopsam naprej.

Zlobni anonimneži, »spletni troli«, pa tudi tisti, ki to dovoljujejo skupaj odražajo, pa tudi pripomorejo k stanju duha, ki ni za nikamor. Brez skrbi, v mojem življenju res ne igrajo kake vidnejše vloge. Ampak veste kaj, je kar pasalo enkrat presekat in tole napisat...zakaj pa ne?!

Če potegnem črto...četudi nekoga ne preneseš, ne maraš, ti gre na živce, se ne strinjaš in moraš to na vsak način izrazit kot NN, potem to lahko izraziš na človeku dostojen način! Ampak....kaj je že to?!