Po koncertu

sreda, 20. maj 2015

Po koncertu

Občutki pred in po koncertu so pa res kot noč in dan...

Občutki pred in po koncertu so pa res kot noč in dan. In vedno je tako. Pred koncertom nekaj stresa, pomislekov, ogromno enega dogovarjanja, telefonskih razgovorov, vaj...potem pa...čisti balzam za dušo.

Koncert v Cankarjevem domu, ki ga je prijazno podprl tudi Center Vič morda ni napolnil dvorane, je pa definitivno napolnil srca vseh nas, ki smo bili tam. Vsaj tak občutek sem imela in mislim, da se ne motim. Po vseh teh letih nastopanja kake posebne moteče treme nimam več. Prej bi rekla, da čutim do svojih poslušalcev spoštovanje, do nastopa pa odgovornost. Ko stopiš na oder, še malo raziskuješ. Iz pesmi v pesem. In potem se kmalu zgodi nekaj.

En trenutek, ki naredi en tak mali čudež. Ko zadihamo skupaj. Ko se skupaj nasmejimo. Ko se skupaj raznežimo. Ko skupaj začutimo, da je to tisto pravo. Ko točno vemo, zakaj smo se znašli na istem mestu ob istem času.

Včasih sem na mojih nastopih samo zapela, se zahvalila za aplavz in napovedala naslednjo pesem. Danes je drugače. Danes mi to več ni dovolj, sploh na samostojnih koncertih. Danes je dobro zapeta pesem skoraj tako pomembna kot je pomembna komunikacija s publiko. In jaz imam to neizmerno rada. A ta kontakt z ljudmi je najlepši takrat, ko je spontan.

Prejšnji četrtek je bilo takih spontanih trenutkov veliko. To so trenutki, ki soustvarijo najlepšo obojestransko naklonjenost. Mirno lahko rečem, da uspešen koncert merim po tem, da sem zadovoljna s svojo izvedbo, da ekipa na odru funkcionira kot je treba, da ustvarim pristen kontakt z ljudmi in gredo ljudje s koncerta zadovoljni. Kadar dosežem vse to, lahko rečem, da je bil koncert uspešen.

Po takem nastopu pridem domov kot cunja. To mi lahko verjamete. A ne glede na utrujenost, lahko preštejem na prste ene roke koncerte po katerih sem prišla domov in sem samo padla v posteljo. Adrenalin mi namreč skozi glavo in srce poganja cel bataljon misli, občutkov, analiz. In, ko resnično zaspim je ura že zgodnja in ni lepšega kot zaspati z lepimi mislimi...na koncert.

Hvala vsem, ki ste bili z mano in soustvarili krasno vzdušje. Hvala vsem za lepe besede. Brez vas pevke Alenke Godec ne bi bilo!