Med starim in novim letom

sreda, 30. december 2015

Med starim in novim letom

Konec leta je čas, ko se ozremo nazaj, pa tudi naprej.

Konec leta je čas, ko se ozremo nazaj, pa tudi naprej. Analiziramo leto, ki je v izteku, razmišljamo kaj nam je prineslo, kaj odneslo.

Skoraj gotovo vedno prinese lepe stvari, pa tudi kakšne take, za katere bi si iz srca želeli, da se ne bi zgodile. Če se ozrem nazaj lahko rečem, da me je leto 2015 bogato obdarilo in osrečilo. Muzikal Mamma mia! je obogatil mojo glasbeno pot in v moje življenje in v moje srce naselil neizmerno hvaležnost, srečo, cel kup krasnih in srčnih ljudi. In ta projekt v resnici je eno veliko srce. Plošča S kotički ust navzgor še ni izzvenela, čeprav priznam, da je bila letošnje leto malo v senci muzikala. A tudi plošče so za vedno in rada se vračam k njej in vsakič pomislim, da je ta plošča pravzaprav tisti pravi odraz mene kot osebe in kot pevke. In vem, da bo še prišel njen čas.


Moje sodelovanje s Centrom Vič se je nadaljevalo v tem letu s tedenskimi blogi ob sredah, na kar se je že veliko vas navadilo. Tudi novinarji kdaj pa kdaj pokukajo na blog in tako kaj od mojega pisanja kdaj pa kdaj konča v kateri od revij.

A žal tudi letošnje leto ni minilo brez tistih bolj žalostnih zgodb. Tudi na glasbenem področju, med mojimi glasbenimi kolegi. Z leti se te še bolj dotaknejo tragedije in krivice. In še bolj se zavedaš minljivosti, ki se ji žal nihče od nas ne more izogniti. Zato je tako pomembno, da se trudimo za dobre stvari. Da delamo in mislimo dobro. Tako enostavno je biti prijazen drug do drugega, tako zelo lepo je imeti rad in širiti ljubezen. Pa se vse prevečkrat zdi, da je to za nekatere najtežja stvar na svetu. In ravno zaradi takih je svet včasih tako zelo grd! Uf, če bi vsak človek prispeval tisti pravi košček. Košček, ki bi vseboval prijaznost, srčnost, iskrenost, ljubezen. Naj v prihodnjem letu čimvečkrat prevzamejo vajeti najlepše človeške vrednote in pometejo s človeško neumnostjo, zlobo, nestrpnostjo, brezbrižnostjo ...!

Zdravje...zdravje pa je poglavje zase! Ne pravijo kar tako: »Ko smo zdravi, imamo tisoč želja. Ko zbolimo, imamo eno samo samcato željo!«

In zato naj nas leto 2016 obdari v prvi vrsti z zdravjem...potem se zdi tudi vse drugo lažje dosegljivo! In tudi je!!!

S R E Č N O !!!