Izziv z veliko začetnico

sreda, 3. junij 2015

Izziv z veliko začetnico

Ne spominjam se točno kdaj, ampak gotovo je precej več kot leto dni nazaj, ko me je poklicala Simona...

Ne spominjam se točno kdaj, ampak gotovo je precej več kot leto dni nazaj, ko me je poklicala Simona (op. Vodopivec Franko). Tudi sicer sva se občasno slišali, a ta klic je bil nekaj posebnega. Obetal je nekaj velikega. Če se bo vse razpletlo kot je treba, bo v Sloveniji nastal muzikal Mamma mia pod okriljem njenega moža Jurija, mi pove.

KAAAAJ? Mamma mia? Abba? Od Waterloo-ja naprej sem bila njihova oboževalka. Od nog do glave. Na pamet sem menda znala skoraj vse njihove pesmi. In, če bi mi kdo rekel 7 let nazaj, ko sem londonsko Mamma mio gledala na Dunaju, da bom nekoč igrala v slovenski verziji muzikala...bi me kap!!! Od veselja, od navdušenja. Simona, Damjana in jaz. Tri prijateljice zasebno, tri sorodne duše bodo postale prijateljice tudi na odru.

Lahko rečem, da je za mene to največji izziv na moji glasbeni poti. Izziv, ki zajema poleg petja še ples in igro. In ravno pri slednjem sem imela pomisleke, skrbi, strahove. A sem jih premagala. Po veliki zaslugi dveh krasnih oseb, ki smo vsaka na svojem koncu odrasle v ženske, ki nosimo v sebi zelo podobno energijo in podobne poglede na življenje. In to je presneto dober temelj, na katerem se da zgraditi marsikaj. Če seveda znaš prisluhniti tudi nasvetom kolegov, profesionalnih igralcev, nasvetom režiserja, koreografa.

Priznam, da so me v dolgem procesu nastajanja, učenja in piljenja prevevali raznorazni občutki. Cela paleta jih je bila in še zdaj se pojavijo...od tistih evforičnih, navdušenih do tistih, ki v sebi nosijo nekaj dvoma, skrbi in strahu.

Pa me to ne preseneča. Glede na vse, kar muzikal zajema...učenje pesmi, besedil, učenje govornega teksta, igra, gibi, ples, premiki na odru, preoblačenje...ja, preoblačenje. Včasih je zelo malo časa, ko v zaodrju postane simpatično konfuzno hihi.

Ampak na koncu je važno to, kar občutim vsak dan, ko grem na vajo. Občutim neizmerno pripadnost projektu, veselje, srečo in hvaležnost, da sem del projekta in del krasne ekipe, ki diha in gara za isti cilj.

In čutim, da bo na cilju čudežno lepo!!!