Ah, ta Valentin!

sreda, 4. februar 2015

Ah, ta Valentin!

Pa je tu februar z vsega 28imi dnevi. Prinesel bo kulturni praznik, pa maškare, pa Valentinovo...

Pa je tu februar z vsega 28imi dnevi. Prinesel bo kulturni praznik, pa maškare, pa Valentinovo...ga praznujete? Ah, kaj pa jaz vem...nisem kakšna strastna oboževalka praznikov, ki smo jih k nam uvozili šele nedavno tega. A zdaj Valentina pač imamo. Je to narobe? Ni. Čeprav Valentinovega pri nas doma ne slavimo na vse pretege, je najbrž kar primerno, da obstajajo dnevi, ki nam prinesejo kaj lepega. Naj bo to še bolj topel objem ali še bolj vroč poljub kot običajno, večerja v dvoje, morda obisk koncerta ali pa kaka lepa rožica...aja, ali pa srčki, ki se nam ponujajo v nešteto variantah...od čokoladnih do tistih plišastih. Ko sem se sprehodila po Centru Vič, so me srčki gledali iz vseh koncev in krajev. Težko se je izogniti temu prazniku, a zakaj bi se? Če se imata dva rada, naj si izkažeta ljubezen s kako drobno pozornostjo tudi na ta dan. Vam zaupam nekaj? Sama najraje dobim kako rožico. Tisti srčki mi nekako ne grejo in se mi zdi, da so bolj za »tamlade«, objemov in poljubov imam na pretek čez celo leto hihi, rožice pa ne dobim vsak dan. In brez zadržkov si tudi sama kdaj podarim kak cvet. No, tokrat sem med rožicami v Gardenii samo pozirala ;)

Sicer pa Valentinove moške delim na dve vrsti. Prvi so tisti, ki dajo svojim ženskam med celim letom tako potiho vedeti, da so posebne, da jih spoštujejo in jih imajo radi, jih ljubijo. In v tem primeru ima tudi tista ekstra pozornost na Valentinovo pravi pomen in težo!

Potem pa je tu druga vrsta moških. To so tisti, ki med letom nikakor ne najdejo časa za majhne pozornosti, a na Valentinovo oživijo in dobesedno eksplodirajo. In potem sledi pretiravanje na celi črti in na ves glas. Najbrž obstaja tudi kaka srednja verzija Valentinov, a meni so najljubši tisti prvi, ki čez celo leto po malem netijo iskrice. Kaj pa Valentinke? No ja, tudi me moramo izkazovati pozornost. Le ekskluzivo podarjanja rožic na Valentinov dan smo prepustile moškim.

A jaz trdim tole...pravi Valentin lahko na Valentinovo domov pride tudi brez rožice!