Živele ženske in živelo prijateljstvo!

sreda, 4. marec 2015

Živele ženske in živelo prijateljstvo!

Marec prinaša pomlad in praznike. Praznik vseh žensk in praznik mater.

Marec prinaša pomlad in praznike. Praznik vseh žensk in praznik mater.

Ni kaj, meni poleg Božiča najbrž dva najbolj ljuba praznika. No, ne samo zato, ker oba praznika slavita ženske...zdi se mi, da oba praznika v meni vzbudita nekaj več sentimentalnosti, razneženosti. Naj se danes ustavim pri Dnevu žena. Že od nekdaj vem za njega. Ko sem bila majhna deklica smo v šoli izdelovali darilca za svoje mamice. Materinski dan je namreč prišel kasneje. In ponavadi smo pripravili tudi nastop, predstavo. Lepo je bilo! In to je najbrž tista nostalgija, ki jo občutim ob tem prazniku še danes.

Osmomarčevski praznik povezujem tudi s prijateljstvom, s prijateljicami. Najbrž to izhaja še iz tistega časa, ko se je znala cela družba žensk odpraviti na večerjo. Ko je bil to običaj. Ko je bilo na ta dan težko kar tako, brez rezervacije dobiti prosto mizo. Tempo dandanašnjega življenja narekuje nekaj povsem drugega. In meni je to, kar narekuje, z leti vedno manj všeč!

Moje prijateljice so krasne! Kar nekaj jih je. Tiste najbližje, družinske, s katerimi se družimo premalo, a se družimo že od nekdaj...ko smo postajale ženske, ko smo se poročale, ko smo postajale mame, ko smo šle tudi skozi težka obdobja.

In potem pridejo take, ki jih srečaš po mnogih mesecih, celo letih in dojameš, da se v vseh teh letih med vami ni spremenilo nič, da je energija popolnoma ista. Le ogromno si imate za povedat. In paše. Zelo paše! In takrat veš, da so prave! In jaz sem hvaležna za vsako. To so moje punčke!

Uf, in če sem prej govorila o tem, da so redke ženske družbe, ki še gojijo ženske večere, se moram hitro popraviti. Med mojimi fani, tudi na mojem uradnem FB profilu je pravzaprav več žensk kot moških. In nemalokrat se zgodi, da pride cela druščina dobrovoljnih žensk poslušat moj koncert. In tudi zažurat, če tako nanese! Ponosna vsakič!!!

In ob tem ženskem prazniku ne morem mimo tega, da sta na čelu Centra Vič dve krasni ženski. Pa se vprašam, kako bi bilo, če bi svet vodile ženske. Ne vem, kako bi bilo, a gotovo bi bilo drugače. Bolje? Mhm, vredno razmisleka.

Drage ženske, moj poklon in spoštovanje. Zavedajte se, da si ne zaslužite nič manj od tega!