Ženske težave

sreda, 25. november 2015

Ženske težave

Ženske torbice so veselje in nočna mora žensk...

Ženske torbice so veselje in nočna mora žensk. Veselje, ko ugledaš tisto pravo zase in si jo privoščiš in nočna mora, ker v njej nikoli nič ne najdeš.

Pri meni je takole...rada imam torbice z veliko predalčki. Ker mislim, da bom potem točno vedela, kje se nahaja telefon. Ker sem prepričana, da bom vedela, v katerem predalčku se nahaja šminka. Ker bom v trenutku v njej našla ključe od stanovanja. No, pa ni tako. Naj bo torbica še tako praktična in v njo lahko nabašem vse stvari, ki jih ponavadi potrebujem, se ne izide vedno.

Najhuje je, ko stojim pred vhodnimi vrati, po možnosti obtežena s kakšno obleko, ki sem jo imela za nastop, pa vrečko s čevlji, kozmetiko...ključev pa od nikoder. Čist »ven padem«. Ker imam tudi ključe na zares velikem obesku, da jih »kao« z lahkoto najdem.

Nemalokrat v torbici iščem telefon. Hudiča, a sem ga spet doma pozabila, morda pri frizerju? Veste kaj je najhuje? Ko iščem telefon v torbici, on pa se mi lepo nastavlja na vidnem mestu v predalčku avtomobila. Ali pa namesto telefona iz torbice potegnem koledarček, notes. Ker je podobne oblike in velikosti. Pa še tako je, da imam v torbici trenutno dva...ja, novo leto ni več daleč in marsikaj si je treba zapisati že za naslednje leto.

No, pa se na vsake toliko odločim, da bom imela manjšo torbico. Saj to je rešitev, ampak če je torbica premajhna, kasneje v njej gotovo kaj pogrešam. Vem, za vse našteto niso krivi ne torbica, njena velikost, pa predalčki, ne ključi, ne telefon...le življenje se odvija 100/h. V glavah se pretaka nešteto informacij, obveznosti, skrbi.

»Torbični blog« je spodbudil moj obisk Centra Vič. Ko sem namreč začela v torbici mrzlično iskati telefon, da bom kaj poslikala, sem se odločila, da ustavim konje. Odločila sem se, da v miru vdihnem. Pa sem se lepo usedla, naročila kavo in v torbici v miru poiskala telefon.

V Centru sem kasneje našla tako velike torbice z ločenimi predalčki, kot take male...dva primerka prilagam...odločitev pa je vaša, drage dame. In, če se boste odpravile po nakupih, ste v Centru ob nedeljah po novem dobrodošle vse do 17 ure.


Ni dvoma, predpraznični čas je tu in v Centru bo praznično veselo že od 26.11. naprej. Pridite kaj naokoli in se prepričajte! : )