Priprave na zimo

Modiana (plašč-puhovka)

sreda, 18. november 2015

Priprave na zimo

No, pa končno ne moremo reči, da je november najbolj turoben mesec v letu...

No, pa končno ne moremo reči, da je november najbolj turoben mesec v letu. Temperature in sončne žarke, ki nam jih je podaril vse do današnjega dne so res presenetljive. In, če sem trenutno še pri prehodnih oblačilih, bo kmalu prišel čas, ko se bo treba obleči topleje.

Za zimo. Kar se letnih časov tiče, lahko rečem, da ima vsak svoj čar. Če pa bi morala izbrati najmanj priljubljenega, mi je morda ravno zima najmanj pri srcu. Najbrž zato, ker v mestu redko doživim tisto pravo, belo zimo. Če pa jo, je res kratkotrajna...spomnim se, ko je kakšni 2 leti nazaj ravno na nedeljo zelo močno snežilo. Prometa je ob nedeljah manj in sanjsko je bilo podati se na sprehod in končno res slišati in čutiti pod čevlji tisti pravi beli pršič. V ponedeljek je bila slika popolnoma drugačna.

V pričakovanju zime in zimskih temepratur, sem se podala v Center Vič. Raziskat, kaj ponujajo trgovci za hladne dni. Kolikor sem lahko opazila, je veliko toplih pletenin. Izgledajo lepo, pa še grejejo nas.

Mene ob pleteninah vedno preveva neka nostaligija. Malo me odnese nazaj. V čase, ko se je še na veliko pletlo. Tudi jaz sem znala plesti in kvačkati in kot mlado dekle sem si celo spletla kak pulover, šal ali nakvačkala kapo. Nisem bila ravno mojstrica, a imela sem dovolj veselja in vztrajnosti, da je kaj nastalo. Celo kaj takega, kar je bilo za ponosit.

Izbor pletenin je tudi v trgovinah v Centru Vič veliko. Jaz sem se ustavila v Modiani (plašč puhovka), pa Sportini (črno-bel poncho) in trgovini Diversity (pisana daljša jopa).

Pletenine, kot daljše ali krajše jope ali pa kot poncho. Slednji se mi sploh zdi »hit« letošnjega leta. Za tiste res hladne dni pa seveda še vedno prav pridejo t.i. puhovke.


Sportina (črno-bel poncho) in trgovina Diversity (pisana daljša jopa)

Jaz sem se zagledala v daljši moder puhast plašč, ki ga na sebi sploh nisem čutila tako lahek je bil. Lahek, a presneto topel. Kar je meni že od nekdaj važno je to, da imam v hladnih dneh na toplem moj križ. Z leti moram nanj paziti še toliko bolj.

Torej, naj bo zimski plašč pleten, iz puha, iz blaga...važno, da je »čez tazadnjo!« ; )