V znamenju čaja

sreda, 10. december 2014

V znamenju čaja

V hladnih dneh moramo še posebej poskrbeti za naše zdravje in naše počutje...

V hladnih dneh moramo še posebej poskrbeti za naše zdravje in naše počutje. Takoj, ko se temperature malo spustijo, so pri meni na pohodu raznorazni šali, pa rokavice, občasno kape...in tudi čaji. Čaj tudi sicer postaja vse bolj popularen, čeprav sama v prvi vrsti še vedno prisegam na kavo. A v zimskih dneh se tudi meni prileže kak čajček. Tudi zaradi spomina na otroštvo. Moja mami je imela namreč navado, da je v hladnih dneh skuhala cel lonec čaja. Bil je zelo sladek in najbolj »navaden« čaj, a za mene najboljši na svetu....ponavadi je skuhala šipkovega ali kako dobro mešanico domačega čaja. In sama še danes prisegam prav na te najbolj osnovne in domače čaje. Brez vanilije, brez kakršnihkoli dodanih okusov.
In veste, kateri je moj trenutni zmagovalec med čaji? Če ne dobim kake domače mešanice, kupim lipov čaj. Ker je tako blagega okusa. Dodam mu limono ali med...včasih pa kar oboje. Sploh, če je kak prehlad na vidiku. In prav takega sem par dni nazaj spila v Centru Vič...v čajnici Sir Winston. Tu ga imajo, sicer pa se pogosto zgodi, da imajo vse sorte čajev, lipovega pa ne. Prav prilegel se je.

Sem malo odplavala z mislimi k božičnim darilom. In kako ne bi, ko pa že vse v Centru diši po prazničnem decembru.

Pri nas že od nekdaj ne pretiravamo z darili, a s kako malo pozornostjo radi razveselimo drug drugega. In, ko smo že pri darilih...tudi »Desetak« je dobra ideja za darilo.

Predvsem, ko vemo, da oseba kaj potrebuje, a želimo, da sama izbere res tisto pravo. Saj veste, v tem primeru ni možnosti, da bi darilo po našem izboru obležalo v kakem skritem kotičku. In, če ob tem lahko »Desetak-e« uporabiš kot plačilno sredstvo v prav vseh trgovinah Centra Vič, je uspeh zagotovljen!

Sicer pa nam v tem tednu napovedujejo celo nekaj sonca...če ga ne bo na nebu, ga še vedno lahko nosimo v srcu!