Juhuhu, december je tu

sreda, 3. december 2014

Juhuhu, december je tu

Kako hitro mineva čas ... ne vem, ali ta občutek pride pri vsakem človeku z leti ali ...

Kako hitro mineva čas ... ne vem, ali ta občutek pride pri vsakem človeku z leti ali je to enostavno odraz časa, v katerem živimo in se hitre minljivosti časa zavedamo vsi.

Dejstvo pa je, da se tedni in meseci obrnejo hitro. Prehitro.

In zato je še toliko pomembneje, da si vzamemo čas za lepe trenutke. Za prijatelje. Za malce čarobnosti, ki jo ponuja december.

Rada imam praznični utrip decembra. Rada imam okraske, lučke...rada imam »kič«, ki ga ta mesec prinese s seboj.

Tudi doma imam rada praznično vzdušje, letos se bom še posebej potrudila, ker je treba z lepimi stvarmi premagat tole turobno vreme. A smrekica bo ostala ista. Ja, naša je prava pravcata mini smrekica v primerjavi s tisto v Centru Vič. Saj je ta v Centru tako velika, da še do vrha ne vidim. Mora biti kar zalogaj, da jo postavijo in okrasijo.

K prazničnemu vzdušju pa prav gotovo spadajo tudi raznorazne slane in sladke dobrote. Moram vam zaupati, da sem v Intersparu našla krasno sladico iz njihove linije Premium, s katero bi sicer imeli doma kar nekaj dela. Spomnim se, da sem jo prvič jedla v Parizu že kar nekaj let nazaj. Kasneje sem jo večkrat preizkusila na poti po Azurni obali tako, da res vem, kakšna ta sladica mora biti. In Sparov Creme Brulee je odličen. Pakiran po 2 kosa skupaj, v steklenih posodicah, ki so uporabne še potem, ko Creme Brulee-ja že davno ni več. Tudi sladkor (priložen je vrečki in že karameliziran), ki ga v restavraciji karamelizirajo tik pred postrežbo s kuhinjskim plinskim gorilnikom, je presenetljivo dober. Pa ga samo potresete po vrhu sladice. Preverite, res je okusno!

Poseben čaroben utrip imamo tudi v razredu talentov. Mladi talenti so čudoviti in v to se lahko prvič prepričate že 6.12., ko bo na Planet TV na sporedu prva oddaja. Pa, da ne pozabim moje nove plošče...ta teden bo menda šla že v tisk. To bo brez dvoma najlepše darilo za mojih 50 in darilo, ki bo lepo zaokrožilo moje glasbeno popotovanje v letu 2014.

Ampak tega leta je ostalo še nekaj in tudi mi se bomo še nekajkrat srečali tu, na mojem blogu. Že naslednjo sredo. Do takrat pa vam želim vse lepo!