Mirno v krogu družine

sreda, 24. december 2014

Mirno v krogu družine

Pa sta tu dva najbolj mirna in družinska dneva. 24 in 25.december.

Pa sta tu dva najbolj mirna in družinska dneva. 24 in 25. december.

Odkar pomnim, najmanj pa od takrat, ko se je rodil sin pred dobrimi 20 leti, je 24. december dan, ko ne nastopam. Mislim, da sem naredila eno samcato izjemo v vseh teh letih. December je že tako nor, letošnji še posebej in zato sem komaj čakala, da pridejo praznični dnevi okoli božiča. Saj ne, da bom lenarila, ravno nasprotno. Zadolžena sem za božično večerjo in s tem je veliko dela. A to je eno od tistih opravil, ki me zaposluje na najlepši možen način. Uživam v pripravi večerje, zavijanju in odvijanju darilc, v druženju.

Darila niso dragocena, dragocen je čas, ki ga preživim z mojimi najbližjimi. In tako bo tudi danes. Jutri pa božični zajtrk in spet darilca ter druženje.

Tudi v Centru Vič se je zdelo vzdušje pred božičem še posebej živahno, veselo in čarobno. Seveda, saj so se pripravljali na obisk Božička. Ta je prišel je na pogovor z otroki in jim podaril krasne namizne koledarje. Na to, da je december poseben mesec kažejo tudi številne stojnice, ki stojijo v Centru v mesecu decembru. Med, copati, rokavice, šali, slaščice in še in še. Utrip Centra je v prazničnih dneh še posebej prijazen. No, saj to dokazuje tudi slika s prijaznimi in pridnimi ljudmi, ki na svojih stojnicah ponujajo raznovrstne izdelke. Vsi 's kotički ust navzgor'.


Upam in želim si, da bi tudi vsi vi preživeli božične praznike mirno v krogu svojih najdražjih in brez skrbi. Časi res niso najlepši, a vsi moramo verjeti v dobro, v prijaznost, v spoštovanje, v toplino, v srčnost. In v topel nasmeh. Neverjetno, kako dragocen je nasmeh in kakšen učinek ima na ljudi. In kot pravijo, nič ne stane.

En prijazen nasmeh, zraven pa še topel pozdrav namenjam prav vsakemu od vas. Naj vas pospremita v lepe in mirne praznike!