November se poslavlja

sreda, 26. november 2014

November se poslavlja

Čisto malo novembra je še ostalo in kmalu bomo zakorakali v praznični december. Priznam, december imam raje kot november.

Čisto malo novembra je še ostalo in kmalu bomo zakorakali v praznični december. Priznam, december imam raje kot november. Morda tudi zato, ker imam rada malo pravljičnega vzdušja in vonj po cimetu.

A ravno zato, ker imam praznični december tako rada ne maram, da z okrasitvami ponekod začno že v začetku novembra ali pa še prej. Center Vič je pri tem drugačen tako, da se bo praznično vzdušje pričelo v tem tednu.

Od četrtka naprej se bodo tu odvijale »Praznične igralnice za palčke in malčke«.

In to mi takoj prikliče spomine na čase, ko je bil moj sin še majhen. Lepi spomini...in veliko jih je. Zdaj je že 20letnik, zato mi obisk igralnic ne vzame več nič časa, a še vedno rada postojim ob lepo okrašenih igralnicah in si malo napolnim baterije s čarobnim vzdušjem.

Se spomnite, kako so me navdušili v centru duhci za Noč čarovnic? Ampak zdaj sem obiske igralnic zamenjala z drugimi stvarmi. In ob četrtkih je v Centru Vič med 13 in 18 uro čas za »Eko tržnico«. Zdi se, da je ozaveščenost ljudi na tem področju vedno večja in tudi sama rada posežem po eko izdelkih. Dobri so in še občutek imaš, da si naredil nekaj dobrega za svoje zdravje. In vedno bolj razumem tiste moje prijateljice, ki z navdušenjem govorijo o svojem vrtu, kako se sprostijo med vrtnarjenjem in kakšen užitek je jesti zelenjavo z domačega vrta. Velikokrat me v to prepričajo tudi z okušanjem njihovih pridelkov. Mhm, to si tisti pravi okusi. Ko že vonj pove, da je domače, okusno in eko!

In, ker bo zima prinesla tudi sneg, so taka in drugačna pokrivala prava tema. Zadnjič so me v Centru Vič slikali tudi s klobukom na glavi. Sicer v zimskih dneh raje nosim volnene kape, da so tudi ušesa na toplem, a tudi s klobučki imam kar nekaj izkušenj. Imela sem ga na primer na snemanju moje prve TV oddaje »Pesem je...«, ko sem se sprehajala po Šuštarskem mostu, zelo lepega, rdečega sem nosila v videospotu »V meni je moč«, rdeč je bil tudi na Melodijah morja in sonca leta 2004...

Ko se beremo naslednjič, bo že december. Zakorakajmo vanj dobre volje!